Δυσφορία από τους Θεσμούς για το νομοσχέδιο που αφορά στις συντάξεις – Τι είπε πηγή των δανειστών στο Star

Ο δημοσιογράφος, Σπύρος Δημητρέλης αποκάλυψε τα αγκάθια της τρίτης αξιολόγησης

Ακόμα δεν ήρθαν οι θεσμοί στην Αθήνα και άρχισαν να βγάζουν... κίτρινες κάρτες. Έχουν ενστάσεις για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας πριν ακόμα αυτό κατατεθεί, εκφράζοντας την δυσφορία τους για τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης.

Δείτε επίσης: Εργασιακό νομοσχέδιο: Τι προβλέπεται- Εις βάρος του εργοδότη διαταγή πληρωμής για την απλήρωτη εργασία

Δείτε επίσης:Σόιμπλε: "Δεν βρίσκεται στην ατζέντα η ελάφρυνση του ελληνικού χρέους"

Ευρωπαϊκή πηγή είπε στο Star  πως «το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας παρουσιάζει πολλά προβλήματα. Παρόλα αυτά η κυβέρνηση επιμένει να το καταθέσει στη Βουλή».

Όπως μετέδωσε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ο Σπύρος Δημητρέλης, «κίτρινες κάρτες εντοπίζονται στη βελτίωση του καθεστώτος για την πρόωρη συνταξιοδότηση των δημοσίων υπαλλήλων και στην απουσία διατάξεων που αφορούν στα εργασιακά, και κυρίως στο να γίνει πιο δύσκολη η προκήρυξη των απεργιών».

Ένα από τα "αγκάθια" της τρίτης αξιολόγησης που ξεκινά στα μέσα Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με τον Σπύρο Δημητρέλη, είναι «η μείωση του αφορολόγητου που έχει ψηφιστεί για το 2020, το ΔΝΤ ζητά να έρθει νωρίτερα και πιο συγκεκριμένα το 2019. Επίσης, το ταμείο θέλει να ενεργοποιηθούν τα αντίμετρα με καθυστέρηση 4 ετών αντί για το 2019, το 2023. Επίσης, ζητά νέα test αντοχής για τις τράπεζες, ενώ στο τραπέζι θα πέσει και η "τρύπα" στον προϋπολογισμό, με την υστέρηση των εσόδων».

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top