Με δεμένα τα χέρια χιλιάδες φορολογούμενοι από τις κατασχέσεις στους τραπεζικούς λογαριασμούς!

Δεν μπορούν να κάνουν χρήση πλαστικού χρήματος και δεν μπορούν να χτίσουν αφορολόγητο

«Μου έκαναν κατάσχεση. Χρώσταγα πάνω από 1500 ευρώ στην εφορία... Δεν το ήξερα και όχι τίποτα άλλο τώρα έχω πρόβλημα και με τη χρεωστική κάρτα δεν μπορώ να χτίσω το αφορολόγητο»:   Ο Θανάσης Σκορδίλης είναι ένα από τα θύματα των ηλεκτρονικών κατασχέσεων. Δεν είχε δηλώσει ακατάσχετο όριο και τώρα όπως λέει τρέχει και δεν φτάνει..

Σχεδόν 2,5 εκατομμύρια φορολογούμενοι χρωστούν στην εφορία έως 500 ευρώ. Ενάμιση εκατομμύριο χρωστά από 500 έως 10.000 ευρώ. Χαρακτηριστικό είναι ότι οι κατασχέσεις τον περασμένο Ιούνιο άγγιξαν το ένα εκατομμύριο!

 «Το ¼ των φορολογουμένων έχει κατάσχεση λογαριασμών στην τράπεζα. Το υπουργείο Οικονομικών δεν έχει λάβει κανένα μέτρο γι’ αυτούς τους ανθρώπους. Μόλις γίνει κατάσχεση του τραπεζικού λογαριασμού δεν υπάρχουν κάρτες. Αυτομάτως λοιπόν αυτοί οι άνθρωποι δεν μπορούν να χτίζουν αφορολόγητο. Άρα,  οι έχοντες ανάγκη και οι αδύναμοι θα φορολογηθούν πολύ περισσότερο από τους άλλους» δηλώνει στο Star o Kωνσταντίνος Αναστόπουλος,  πρόεδρος της Ομοσπονδίας Φοροτεχνικών Ελλάδος.

Η δήλωση του τραπεζικού λογαριασμού για το ακατάσχετο των  1250 ευρώ γίνεται ηλεκτρονικά με τους κωδικούς του taxis net στο aade.gr. Οι φορολογούμενοι πρέπει να συμπληρώσουν τον IBΑΝ λογαριασμό και την υπεύθυνη δήλωση και να προχωρήσουν στην ηλεκτρονική αποθήκευσή τους.

 

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top