Ατελείωτες ουρές στη ΔΕΗ για τη ρύθμιση των 36 δόσεων

Στο παρά ένα πρόλαβαν τον διακανονισμό πολλοί καταναλωτές

Ουρές χωρίς τέλος από το πρωί ως αργά το μεσημέρι στα κεντρικά και τα υποκαταστήματα της ΔΕΗ, από καταναλωτές που επιθυμούσαν να προλάβουν τη ρύθμιση για τις 36 δόσεις.

Ατελείωτη ήταν η ταλαιπωρία έξω από το κεντρικό κατάστημα της ΔΕΗ, στην οδό Αριστείδου. Εκατοντάδες καταναλωτές, έσπευσαν από νωρίς το πρωί, για να προλάβουν τη ρύθμιση για εξόφληση ληξιπρόθεσμων οφειλών σε 36 δόσεις. Καθώς σήμερα, εξέπνεε η προθεσμία.

 «Είμαι από τις 11 και μισή. Τέσσερις ώρες. Αφού πληρωνόμαστε στις 31 και 1 του μηνός, πότε να έρθουμε;» αναρωτιέται στην κάμερα του Star ένας καταναλωτής, ενώ ένας άλλος δήλωσε:  «Να μη σε αξιώσει ο Θεός να στηθείς σε τέτοια ουρά».

Οι ουρές, σε τρεις σειρές, έφταναν από τα ταμεία της ΔΕΗ ως και την οδό Αριστείδου. Κάποιοι για να ροκανίσουν το χρόνο, διάβαζαν εφημερίδα, ενώ άλλοι έπιαναν κουβέντα.

Η απόφαση της ΔΕΗ, την τελευταία μέρα της ρύθμισης να εξυπηρετηθεί όλο το κοινό, έστω και αν οι υπάλληλοι εργαστούν πέραν του κανονικού ωραρίου, συνέβαλε ώστε να αποφευχθούν αυτή τη φορά, εντάσεις και επεισόδια. Έτσι,  στις 2 ακριβώς κατέβηκαν τα ρολά, με εκατοντάδες κόσμο ακόμη να περιμένει υπομονετικά στις ουρές. Κάποιοι που μπορούσαν πλήρωσαν μετρητοίς για να μη  ξαναζήσουν την ταλαιπωρία.

Ανάλογη κατάσταση και στη ΔΕΗ Καλλιθέας. Κάποιοι πήγαν για να κάνουν νέο διακανονισμό, αφού στον προηγούμενο δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν.

 «Τα πάντα είναι πρόβλημα, όταν το πορτοφόλι έχει στερέψει. Κάνω τον ένα διακανονισμό πάνω στον άλλο» δηλώνει καταναλωτής στο Star.

Σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ, έως σήμερα περισσότεροι από μισό εκατομμύριο καταναλωτές έχουν υπαχθεί στο πρόγραμμα των 36 δόσεων.

Πάντως,  παρά τα προγράμματα διακανονισμών και ρύθμισης οφειλών, τα χρέη στη ΔΕΗ αγγίζουν το δυσθεώρητο ύψος των 2,2 δις ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top