«Πάρτι» φοροδιαφυγής σε όλη την Ελλάδα

Και εφαρμογή στο κινητό από το Υπουργείο Οικονομικών για τις "μαϊμού" αποδείξεις!

«Σαρώνει» η φοροδιαφυγή σε όλη την Ελλάδα. Όπως ανέφερε ο Γιώργος Σαραντάκος στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star στους ελέγχους που   έκανε η Οικονομική Αστυνομία τον τελευταίο μήνα, από τις  119 επιχειρήσεις πάνω από 80 εντοπίστηκαν να φοροδιαφεύγουν!

Αλλά και από τους υπόλοιπους ελέγχους για φοροδιαφυγή που έχουν γίνει, το αποτέλεσμα ήταν να μπουν 200 λουκέτα μέσα 3 μήνες, κυρίως σε καταστήματα εστίασης και ακολουθούν καφετέριες μπαρ και νυχτερινά κέντρα.

Χαρακτηριστικό είναι επίσης ότι στους 270 φορολογικούς ελέγχους που έγιναν την πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου, η παραβατικότητα που διαπιστώθηκε έφθασε το  65,93% των ελεγχομένων! «Πρωταθλήτριες» περιοχές ήταν  η Στερεά Ελλάδα με ποσοστό 44,44% και τα νησιά Ιονίου με ποσοστό 34,92%.   

Εφαρμογή στο κινητό για την φοροδιαφυγή!

Στα αξιοσημείωτα ότι το Υπουργείο Οικονομικών φιλοδοξεί με μια εφαρμογή στο κινητό να μπορεί να εντοπίζει αν μια ταμειακή μηχανή είναι «μαϊμού» μόλις γίνει μία συναλλαγή. Συγκεκριμένα, θα μπορεί να γίνει ταυτοποίηση με την χρήση της εφαρμογής, με βάση τον αριθμό της απόδειξης του καταναλωτή σε οποιοδήποτε κατάστημα, για το αν είναι αυθεντική, ενώ στη συνέχεια θα μπορεί ο καταναλωτής να κάνει τηλεφωνική καταγγελία  σε τετραψήφιο αριθμό για τα περαιτέρω…    

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top