Μετά τα ανασφάλιστα, ακολουθούν τα ΚΤΕΟ! Στέλνουν πρόστιμο 150 ευρώ σε όσους δεν τα έχουν περάσει

Συν 400 ευρώ το πρόστιμο αν πέσει κάποιος στην τσιμπίδα της τροχαίας

Στενό μαρκάρισμα δέχονται το φετινό καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες οχημάτων.

Μετά τα πρόστιμα για τα ανασφάλιστα οχήματα σε πάνω από 1 εκατομμύριο οχήματα, σειρά παίρνει το ΚΤΕΟ!

Εντός των επόμενων εβδομάδων, αναμένεται να σταλούν πάνω από 2 εκατ. ειδοποιητήρια σε ιδιοκτήτες αυτοκινήτων και μοτοσικλετών οι οποίοι δεν τα έχουν περάσει από ΚΤΕΟ.

Το κράτος εκτιμά πως θα εισπράξει τουλάχιστον 200 εκατ. ευρώ από τα πρόστιμα για έλλειψη κάρτας ΚΤΕΟ, ενώ αν συνυπολογίζει κανείς τα περίπου 250 εκατ. ευρώ από τα ανασφάλιστα οχήματα συν περίπου άλλα τόσα από τα ανεξόφλητα Τέλη Κυκλοφορίας, τότε ο συνολικός λογαριασμός που θα καλεστούν να πληρώσουν οι ιδιοκτήτες οχημάτων ανεβαίνει σε 700 εκατ. ευρώ!

Τσουχτερά πρόστιμα 150 ευρώ συν 400 ευρώ η τροχαία

Τα πρόστιμα του ΚΤΕΟ είναι ιδιαίτερα τσουχτερά και οριζόνται σε 150 ευρώ.

Παράλληλα, σε περίπτωση που πέσει κάποιος στην «τσιμπίδα» της Τροχαίας το πρόστιμο ανέρχεται σε 400 ευρώ! Ωστόσο, μπορεί να περιοριστεί σε μόλις 50 ευρώ στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.

Στην περίπτωση ανέλεγκτων Φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, Ταξί, Ασθενοφόρων, Λεωφορείων από ΚΤΕΟ έχει οριστεί στα 400 ευρώ, το οποίο μπορεί να περιοριστεί στο μισό (200 ευρώ) στην περίπτωση που ο ιδιοκτήτης του οχήματος προσκομίσει δελτίο ΚΤΕΟ σε ισχύ εντός 10 ημερών.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top