Λαγκάρντ: Χρήματα από το ΔΝΤ στην Ελλάδα μόνο αν υπάρξει ικανοποιητική εξέλιξη για το χρέος!

Μέχρι τις 27 Ιουλίου αναμένεται να εγκριθεί επί της αρχής η νέα δανειακή σύμβαση

Λαγκάρντ: Χρήματα από το ΔΝΤ στην Ελλάδα μόνο αν υπάρξει ικανοποιητική εξέλιξη για το χρέος!

Μέχρι τις 27 Ιουλίου αναμένεται να εγκριθεί από το ΔΣ του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, η «επί της αρχής» νέα δανειακή συμφωνία, διάρκειας 14 μηνών του Ταμείου για την Ελλάδα, που περιλαμβάνει χρηματοδότηση ύψους έως 2 δισ. ευρώ, τόνισε  σήμερα η επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ ενημερώνοντας τα μέλη του ΔΣ για την πρόσφατη συνεδρίαση του Eurogroup, σύμφωνα με την ιστοσελίδα www.mignatiou.com. Όπως πρόσθεσε όμως,  τα χρήματα θα δοθούν στην Ελλάδα μόνο αν υπάρξει ικανοποιητική εξέλιξη για την ελάφρυνση του χρέους!   

Η κ. Λαγκάρντ φέρεται να είπε επίσης ότι «δεν μπορούσαμε να κάνουμε το μέγιστο» - υπονοώντας την  πλήρη συμμετοχή μαζί με άμεση χρηματοδότηση -  Και αυτό, επειδή «οι Ευρωπαίοι δεν ήταν έτοιμοι να συζητήσουν το θέμα του ελληνικού χρέους».

Σχετικά με την ελάφρυνση, η κ. Λαγκάρντ φέρεται να  ανέφερε ακόμα ότι «ελέχθησαν και έγιναν κάποια πράγματα, πρέπει να γίνουν και άλλα πολλά» και δεσμεύθηκε να ενημερώσει το ΔΣ  αργότερα.  Χαρακτήρισε μάλιστα την πρόταση «επί της αρχής έγκριση» μία άριστη λύση.

Πηγές της Ουάσιγκτον δήλωσαν πάντως  στην ιστοσελίδα ότι «δεν υπάρχει τέταρτο μνημόνιο» και  υποστήριξαν ότι  «απλά έγινε μία προσθήκη».  Όπως συμπλήρωσαν, «εάν επρόκειτο για καινούργιο Μνημόνιο έπρεπε να το φέρει η κυβέρνηση στη Βουλή για ψήφιση»,  αλλά κάτι τέτοιο δεν θα συμβεί. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top