ΙRIS: Και ΑΜΕΣΑ και ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά χρημάτων από το κινητό σας - Οδηγίες βήμα-βήμα

Τέρμα οι προμήθειες και οι καθυστερήσεις στις μεταφορές ποσών από άλλη τράπεζα

ΙRIS: Και ΑΜΕΣΑ και ΔΩΡΕΑΝ μεταφορά χρημάτων από το κινητό σας - Οδηγίες βήμα-βήμα

Τέρμα οι προμήθειες και οι καθυστερήσεις στις διατραπεζικές μεταφορές. Τώρα, με το πάτημα ενός κουμπιού στο κινητό σας, μπορείτε να μεταφέρετε χρήματα άμεσα και δωρεάν.

Χάρη στο νέο πληροφοριακό σύστημα IRIS, η Τράπεζα της Ελλάδος συγκεντρώνει τα στοιχεία των καταθετών και εγγυάται ασφαλείς συναλλαγές μεταξύ διαφορετικών τραπεζών.

Το μόνο που χρειάζεται είναι να εξουσιοδοτήσετε την τράπεζα της επιλογής σας για να δηλώσει έναν λογαριασμό σας στο IRIS, στον οποίο θα λαμβάνετε τα χρήματα που σας στέλνουν οι άλλοι μέσω της νέας υπηρεσίας. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει όταν συνδεθείτε στον λογαριασμό σας στο Internet banking ή στο mobile banking να κάνετε εγγραφή στο IRIS  (https://iris.bankofgreece.gr/iris_web/login.xhtml).

Η νέα υπηρεσία εγκαινιάζει μια νέα εποχή στα τραπεζικά εμβάσματα, αφού:

-Δεν χρεώνεστε για μεταφορές μεταξύ διαφορετικών τραπεζών.

Εάν χρησιμοποιήσετε τους παραδοσιακούς τρόπους μεταφορών (έμβασμα στο γκισέ ή e-banking), μπορεί να χρεωθείτε από 4 ευρώ (e-banking) έως 15 ευρώ (ταμείο).

-Η μεταφορά γίνεται σε πραγματικό χρόνο.

Μέχρι πρότινος, το νωρίτερο που μπορούσαν να μεταφερθούν χρήματα σε λογαριασμό άλλης τράπεζας ήταν η μία εργάσιμη ημέρα, αν και συνήθως χρειάζονται δύο εργάσιμες.

-Δεν χρειάζεστε το IBAN του παραλήπτη.  Εφόσον ο παραλήπτης έχει κάνει εγγραφή στο IRIS, αυτό σημαίνει ότι έχει δηλώσει το IBAN του λογαριασμού του όπου θέλει να λαμβάνει τα χρήματα.

Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να επιλέξετε τον παραλήπτη από τις επαφές του τηλεφώνου σας.

 Και οι τέσσερις συστημικές τράπεζες έχουν εντάξει στις υπηρεσίες τους τη νέα δυνατότητα άμεσης μεταφοράς χρημάτων από το κινητό:

-IRIS 24/7 Payment από την Τράπεζα Πειραιώς

-Paf Payments από τη Eurobank

-Alpha Quick Transfer από την Alpha Bank

-i-bank Pay από την Εθνική Τράπεζα. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top