ΤτΕ: Οι ελληνικές τράπεζες είναι εύρωστες και σταθερές

Τι είπε ο Θεόδωρος Μητράκος σε εκδήλωση με θέμα «Επιβιώνοντας από τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς»

ΤτΕ: Οι ελληνικές τράπεζες είναι εύρωστες και σταθερές

Αισιόδοξος ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα δεν θα βρεθεί μπροστά στην ανάγκη για μια τέταρτη ανακεφαλαιοποίηση εμφανίστηκε σήμερα, από τη Θεσσαλονίκη, ο υποδιοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος (ΤτΕ), Θεόδωρος Μητράκος, ο οποίος ήταν ομιλητής σε εκδήλωση με θέμα «Επιβιώνοντας από τα κόκκινα δάνεια και τους πλειστηριασμούς», που διοργάνωσε η εταιρεία «Μαυράκης-Ορκωτοί Εκτιμητές- Real Estate Chartered Surveyors» (RECS).

Ο υποδιοικητής της ΤτΕ υπογράμμισε ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι εύρωστο και σταθερό, με υψηλούς δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας, «πολύ υψηλότερους από τον μέσο όρο της Ευρώπης». Ενδεικτικά ανέφερε ότι από πλευράς κεφαλαιακής επάρκειας, ο δείκτης ιδίων κεφαλαίων διαμορφώνεται στο 18%, έναντι μέσου ευρωπαϊκού όρου 16%. «Αυτή την περίοδο οι ελληνικές τράπεζες δεν έχουν κανένα πρόβλημα από άποψη κεφαλαίων και σταθερότητας» τόνισε.

Κατά τον κ.Μητράκο, το τραπεζικό σύστημα έχει βέβαια να αντιμετωπίσει σοβαρές προκλήσεις, με κυρίαρχη τα κόκκινα δάνεια, όπου όμως έχουν δρομολογηθεί συγκεκριμένες ενέργειες και χρονοδιαγράμματα από την ΤτΕ και τις εμπορικές τράπεζες, σε συνεργασία με τον Ενιαίο Εποπτικό Μηχανισμό της ΕΕ.

«Τα πρώτα στοιχεία από την εφαρμογή του χρονοδιαγράμματος είναι ενθαρρυντικά. Ο στόχος που έχει τεθεί, για μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων κατά 40 δισ. ευρώ έως το 2019 θεωρώ ότι είναι αισιόδοξος, αλλά εφικτός» είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top