Μπάχαλο με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές – Black out επί ώρες και στο σύστημα!

«Πριν στεγνώσει το μελάνι της αθλιότητας της εφημερίδας “Documento”, ο κ. Καλογρίτσας, πέρασε σήμερα από το ταμείο» καταγγέλλει η ΝΔ

Μπάχαλο επικρατεί με τις νέες ασφαλιστικές εισφορές. Ο χρόνος τρέχει και οι ασφαλισμένοι δεν γνωρίζουν ακόμα τι τελικά θα πληρώσουν!  

Στις 8.20 το πρωί η υπουργός Εργασίας Έφη  Αχτσιόγλου δήλωνε στον ΣΚΑΪ:   «Το σύστημα είναι καλό… αντέχει και λειτουργεί».

Λίγα λεπτά μετά η πραγματικότητα τη διέψευδε. Μετά το προχθεσινό φιάσκο με τις ηλεκτρονικές αιτήσεις για το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης και αυτό το σύστημα ήταν για ώρες πεσμένο…

Και όταν επανήλθε ήταν αναρτημένες οι εισφορές μόνο των ελευθέρων επαγγελματιών. Έως το τέλος της άλλης εβδομάδας θα έχουν αναρτηθεί των πρώην ασφαλισμένων του ΕΤΑΑ, δηλαδή δικηγόρων, γιατρών, μηχανικών και η ταχυδρομική αποστολή προς όλους θα ξεκινήσει την Τετάρτη. Παράλληλα, εκκρεμεί έκδοση και άλλων εγκυκλίων.

Εκκρεμεί όμως  ακόμη η έκδοση εγκυκλίων.

«Τι να σας περιγράψω; Ακόμα δεν ξέρουμε τι θα πληρώσουμε! Σε ένα κράτος λοιπόν ανοργάνωτο σαν το δικό μας εγώ δεν το βρίσκω καθόλου περίεργο να επικρατεί αυτό το μπάχαλο και να μην ξέρει κανείς τι και πως θα το πληρώσει»  δηλώνει ο Πολιτικός Μηχανικός, Κώστας Κούρταλης, στο Star.  

Να σημειωθεί ότι σήμερα δόθηκε παράταση της προθεσμίας καταβολής των εισφορών του δεύτερου εξαμήνου του 2016 μέχρι τις 31-3-2017 για τους ασφαλισμένους στον χώρο της υγείας, ενώ η παράταση για τις εισφορές του δεύτερου εξαμήνου των μηχανικών δόθηκε αφού πρώτα είχε λήξει η προθεσμία! 

Η τρίτη παράμετρος όμως που περιγράφει το μπάχαλο είναι για όσους είχαν μπει σε ρύθμιση και είδαν ξαφνικά να τους παρακρατείται διπλή δόση

«Ναι,  αυτό έγινε στον τελευταίο μήνα, καθώς  αναφέρθηκε από πάρα πολλούς συναδέλφους ότι τους κράτησαν μέσω τραπέζης δύο δόσεις!» δηλώνει επίσης ο κ. Κούρταλης.   

Αποτέλεσμα; Από τον Δεκέμβριο του 2015 έως τον Ιανουάριο του 2017 έχουν κλείσει 120 χιλιάδες μπλοκάκια. Περισσότερα από 30.000 μπλοκάκια έκλεισαν τους τελευταίους 3 μήνες. Πληροφορίες κάνουν λόγο για ανασχεδιασμό, κάτι που το υπουργείο Εργασίας διαψεύδει…

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top