Μ. Ιγνατίου: Αίνιγμα η στάση που θα κρατήσει στο ΔΝΤ η νέα κυβέρνηση Τραμπ

Συνεδρίαση χωρίς απόφαση σήμερα στην Ουάσιγκτον

Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Συμβουλίου του ΔΝΤ,  στην σκιά της  έκθεσής του  για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, αναφέρθηκε ο Μιχάλης Ιγνατίου, μιλώντας από την Ουάσιγκτον στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.      

Όπως επισήμανε,  εμμέσως αναμένεται να  ειπωθεί «κάτι»  για το  ελληνικό πρόγραμμα, αλλά δεν θα ληφθεί καμία απόφαση, όπως επιβεβαίωσε νωρίτερα ο εκπρόσωπος του Ταμείου Τζέρι  Ράις και έχει γράψει το star.gr. 

O M. Ιγνατίου πρόσθεσε ότι υπάρχει ακόμη μια έκθεση για την Ελλάδα, που αφορά το πρόγραμμα του 2012 και επιρρίπτει  τις ευθύνες στην τότε κυβέρνηση, άρα  και στον κ. Γ. Στουρνάρα  (υπουργό Οικονομικών τότε και διοικητή  σήμερα της Τράπεζας της Ελλάδας).

Η κυβέρνηση πάντως απορρίπτει τις ελληνικές ευθύνες,  ενώ ο εκπρόσωπος της χώρας μας στο ΔΝΤ   Μ.  Ψαλιδόπουλος θα καταθέσει δήλωση εκ μέρους της στην οποία  θα αποτυπώνεται η απάντησή  της στην έκθεση του ΔΝΤ. Με επιστολές τους αναμένεται να απαντήσουν για την κατάσταση της ελληνικής οικονομίας τόσο ο νυν υπουργός Οικονομικών Ευ. Τσακαλώτος, όσο και ο διοικητής της ΤτΕ Γ. Στουρνάρας.     

Αυτό όμως που αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον είναι η τοποθέτηση  του αμερικανού εκπροσώπου. Όπως τόνισε ο Μ. Ιγνατίου, το ερώτημα είναι  αν θα εκφράσει τις θέσεις Τραμπ και αν θα έχει νέες εντολές, αν και θεωρητικά το  τελευταίο πράγμα που απασχολεί αυτή τη στιγμή τον νέο αμερικανό πρόεδρο είναι η Ελλάδα… 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top