Φορολογικοί έλεγχοι σε ΜΚΟ από ΣΔΟΕ και ΑΑΔΕ

Τι απάντησε ο Ευκλείδης Τσακαλώτος στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο σχετικά με τον φορολογικό έλεγχο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων

Φορολογικοί έλεγχοι σε ΜΚΟ από ΣΔΟΕ και ΑΑΔΕ

Ελέγχους σε Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις (ΜΚΟ) διενεργούν η Διεύθυνση Ελέγχων της Ανεξάρτητη Αρχής Δημοσίων Εσόδων και το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος, δίνοντας βάρος σε ελληνικές ΜΚΟ για τις οποίες έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις δράσεων ή προγραμμάτων από πόρους του Κρατικού Προϋπολογισμού. 

Αυτό προκύπτει από απάντηση που έδωσε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος στον βουλευτή των ΑΝΕΛ Δημήτρη Καμμένο σχετικά με τον φορολογικό έλεγχο των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. 

Ο υπουργός Οικονομικών απεκάλυψε πως η Διεύθυνση Ελέγχων της Ανεξάρτητη Αρχής Δημοσίων Εσόδων με έγγραφά της που απέστειλε προς όλα τα υπουργεία και τις Γραμματείες τους ζήτησε να την ενημερώσουν με τα στοιχεία όλων των Ελληνικών Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων για τις οποίες έχουν εγκριθεί χρηματοδοτήσεις δράσεων ή προγραμμάτων τους την τελευταία δεκαετία από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού, καθώς και από πόρους ή δωρεές οργανισμών ή και δημόσιους ή ιδιωτικούς φορείς της ημεδαπής ή της αλλοδαπής.  

Παράλληλα η ΑΑΔΕ ζήτησε αναφορά για το εγκριθέν πρόγραμμα ή δράση εκάστης ΜΚΟ, καθώς και το φορέα χρηματοδότησής της. Το ίδιο και το ΣΔΟΕ εντός του πλαισίου των αρμοδιοτήτων του διενεργεί έρευνες σε βάρος ΜΚΟ και εμπλεκομένων προσώπων κατόπιν εισαγγελικής παραγγελίας με σκοπό την αποκάλυψη οικονομικών παραβάσεων και εγκλημάτων. «Οι σχετικές έρευνες ως και τα αποτελέσματα των ερευνών καλύπτονται από το απόρρητο της ποινικής προδικασίας», ξεκαθαρίζει ο κ. Τσακαλώτος.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top