Υπέρ της ίδρυσης ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου ο Στουρνάρας

«Στην επόμενη κρίση η ΕΚΤ δεν θα μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματική» προειδοποίησε

Υπέρ της ίδρυσης ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου ο Στουρνάρας

Το μυστικό της επιτυχίας σε μία εποχή αβεβαιότητας, στην πολιτική και την οικονομία, αναζήτησαν οι συμμετέχοντες σε κλειστή εκδήλωση της The Boston Consulting Group (BCG), χθες στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια με τίτλο "Επιτυγχάνοντας σε αβέβαιους καιρούς".

Στην εκδήλωση, την οποία παρακολούθησαν ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, κεντρικοί ομιλητές ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας, Διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας και ο Martin Reeves, Επικεφαλής του Ινστιτούτου Στρατηγικής της BCG.

Ο κ. Στουρνάρας μίλησε κυρίως για το ευρωπαϊκό πλαίσιο, επισημαίνοντας ότι οι κυβερνήσεις πρέπει να αναλάβουν τις ευθύνες τους, καθώς στην επόμενη κρίση η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δε θα μπορεί να είναι τόσο αποτελεσματική, λόγω της χαμηλής ανάπτυξης στην Ευρώπη επί σειρά ετών και του περιορισμένου δημοσιονομικού χώρου σε πολλά κράτη- μέλη.

Ειδικότερα πρότεινε την ενίσχυση του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας για την ολοκλήρωση της τραπεζικής ένωσης και σε βάθος δεκαετίας τη δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού Νομισματικού Ταμείου, που θα δανείζει ως τελευταία καταφυγή σε κράτη- μέλη, όπως έκανε η ΕΚΤ μέχρι σήμερα.

"Η άποψη ότι για την ενίσχυση της Ευρωπαϊκής Ένωσης πρέπει να περιμένουμε για πιο κατάλληλες εποχές είναι επικίνδυνη”, σχολίασε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο οποίος ζήτησε επίσης βελτιώσεις στο πακέτο Γιούνκερ και έναν πανευρωπαϊκό μηχανισμό υποστήριξης των ανέργων.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top