Προειδοποίηση - εφιάλτης: Η "έκρηξη" των κόκκινων δανείων στην Ελλάδα θα φέρει κούρεμα καταθέσεων!

Το σχόλιο της Κ. Μακρή σχετικά με τους κεραυνούς της Moody’s για τους κινδύνους όσο καθυστερεί η αξιολόγηση

Στην προειδοποίηση της Moodys   για το ενδεχόμενο «κουρέματος» των καταθέσεων στην Ελλάδα  αναφέρθηκε η Κάτια Μακρή στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star με την Μάρα Ζαχαρέα.    

«Όσο η κυβέρνηση μαδάει την μαργαρίτα για το αν θα κλείσει την αξιολόγηση ή θα πάμε σε εκλογές , απ’ έξω ακούγονται  κεραυνοί.

Σήμερα με την έκθεση του ο οίκος Moodys προειδοποιεί πλέον ευθέως με κούρεμα καταθέσεων, ξαναγυρνώντας μας ουσιαστικά στο 2015. δυο χρονιά πριν»» υπογράμμισε.   

Όπως ανέφερε επίσης η σχολιάστρια του Star, τα «κόκκινα δάνεια» είναι πλέον μάστιγα:

«Έχουν φτάσει στο 51% του συνόλου των δανείων , δηλαδή στα 107 δις ευρώ – περίπου όσα οι καταθέσεις – και μέχρι το τέλος του 2019 πρέπει να πέσουν στα 67 δις , δηλαδή 40 δις ευρώ  λιγότερα απο σήμερα

Τι λένε οι Μoodys; Ότι μέχρι τώρα η κυβέρνηση δεν έχει κάνει τίποτα σε:

-εξωδικαστικό συμβιβασμό

-αλλαγες στον πτωχευτικό κώδικα

-νομική προστασία των τραπεζικών στελεχών που θα εγκρίνουν αναδιαρθρώσεις, γιατί σε  διαφορετική περίπτωση κανείς δεν πρόκειται να υπογράψει τίποτα»    

Κατέληξε στο σχόλιό της η Κάτια Μακρή:

«Αν δεν κλείσει ή  καθυστερήσει η αξιολόγηση,  θα χαθεί η ποσοτική χαλάρωση, δεν θα γυρίσουν 15 δις καταθέσεις απο το εξωτερικό και υπάρχει  κίνδυνος νέας ανακεφαλαιοποίησης για τις τράπεζες. 

Κι αυτό πώς λένε ότι θα γίνει; Με "κούρεμα" καταθέσεων!  Κι επειδή πια δεν υπάρχουν μεγάλα ποσά, αυτά είναι όλα έξω, το «κούρεμα» θα γίνει σε μικρότερα ποσά με ό,τι σημαίνει αυτό για τους ανθρώπους που έχουν αποταμιεύσεις μιας ζωής.

Ο  εφιάλτης είναι πάλι εδώ»…  

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top