Μεγαλώνει η αγωνία για την τύχη της "Μαρινόπουλος" -Επείγει η έκδοση της απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι εργαζόμενοι

Μεγαλώνει η αγωνία για την τύχη της "Μαρινόπουλος" -Επείγει η έκδοση της απόφασης από το αρμόδιο δικαστήριο

Πηγές προσκείμενες στους εργαζόμενους της αλυσίδας "Μαρινόπουλος" δεν κρύβουν την έντονη ανησυχία τους για την τροπή που παίρνουν τα πράγματα και τονίζουν πως η αισιοδοξία που εκφράζουν κυβερνητικοί κύκλοι δεν αρκεί για να καθησυχάσει τους φόβους τους, ζητώντας παράλληλα έμπρακτες αποδείξεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες της Ημερησίας,  εκπρόσωποι των 11.000 εργαζόμενων της αλυσίδας είχαν χθες διαδοχικές επαφές με τη διοίκηση του Μαρινόπουλου, ενώ καταβάλλουν προσπάθειες για να συναντηθούν και με τον υποψήφιο επενδυτή, την οικογένεια Σκλαβενίτη, για να βολιδοσκοπήσουν τις προθέσεις του. Βέβαια, από την πλευρά Σκλαβενίτη, είχε ξεκαθαριστεί τελευταία πως δεν πρόκειται να βάλει περισσότερα χρήματα απ' όσα αναλογούν με βάση την ενδιάμεση χρηματοδότηση.

Οι ίδιοι, μετά και την μη καταβολή των δεδουλευμένων του Δεκεμβρίου εξετάζουν πλέον σοβαρά το ενδεχόμενο να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις, εάν δεν υπάρξει κάποια σημαντική εξέλιξη το αμέσως επόμενο διάστημα, προκειμένου να αναδείξουν ακόμη περισσότερο την κρισιμότητα των στιγμών. Σήμερα, μάλιστα, αναμένεται, εκτός απροόπτου, να εκδώσουν ανακοίνωση, στην οποία θα υπογραμμίζουν την ανάγκη για την άμεση έκδοση της απόφασης.

Τα χρονικά περιθώρια στενεύουν επικίνδυνα και παρότι η τελική προθεσμία με βάση την κατ' αρχήν συμφωνία του περασμένου καλοκαιριού είναι η 14η Φεβρουαρίου, οι επόμενες μέρες θεωρούνται καθοριστικές για την έκβαση της υπόθεσης. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που μιλούν πλέον ανοιχτά για την πιθανότητα να «ναυαγήσει» το όλο εγχείρημα, προκαλώντας ανυπολόγιστες ζημιές στη λειτουργία του λιανεμπορίου και όχι μόνο. «Θα ταρακουνηθεί το σύμπαν», επισημαίνουν άνθρωποι της αγοράς, και υπενθυμίζουν πως ο Μαρινόπουλος αντιστοιχούσε μέχρι πρότινος στο 1,5% του ΑΕΠ της χώρας.

Την ίδια στιγμή, η καθυστέρηση που παρατηρείται στην επικύρωση της συμφωνίας από το αρμόδιο δικαστήριο, εκτιμάται πως κάνει ακόμη πιο δύσκολη την επαναφορά του Μαρινόπουλου σε τροχιά ανάπτυξης. Ακόμη και αν όλα κυλήσουν κατ' ευχήν και το δικαστικό σκέλος (έκδοση απόφασης και τριτανακοπές) ολοκληρωθεί εντός των χρονικών ορίων, υπάρχουν πολλοί που εκφράζουν τις αμφιβολίες τους για τις δυνατότητες ανάκαμψης της πολυπαθούς εταιρείας.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top