ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ με το αφορολόγητο: Τρεις μέρες πριν το νέο έτος και ακόμη… ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ!

Άγνωστο τι θα γίνει με τα ζευγάρια: Συμφέρει να… χωρίσουν τους λογαριασμούς τους;

ΤΡΑΓΕΛΑΦΟΣ με το αφορολόγητο: Τρεις μέρες πριν το νέο έτος και ακόμη… ΨΑΧΝΟΜΑΣΤΕ!

Κάθε μισθωτός και συνταξιούχος θα πρέπει για να έχει από την Πρωτοχρονιά αφορολόγητο όριο να ξοδεύει ένα μέρος του εισοδήματός του υποχρεωτικά με πιστωτική ή χρεωστική τραπεζική κάρτα.

Μόνο που υπάρχουν μερικές λεπτομέρειες που δεν έχουν ακόμη ξεκαθαριστεί. Όπως το τι θα γίνει με τα ζευγάρια: θα αθροίζεται το εισόδημα τους ή λόγω της εφορίας θα... χωρίσουν τους λογαριασμούς τους και θα υπολογίζουν χωριστά τις ελάχιστες απαιτούμενες δαπάνες με κάρτα;

Με ότι προβλέπεται στο νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα, μισθωτοί με εισόδημα έως 10.000 θα πρέπει να ξοδεύουν με κάρτα το 10%, από 10.000 έως 20.000 το 15% και από 20.000 και πάνω το 20%.

Για ένα ζευγάρι μισθωτών που ο καθένας έχει 15.000 ευρώ εισόδημα υπάρχουν δυο εναλλακτικές, χωρίς να γνωρίζουμε ακόμη ποιά θα ισχύσει. Αν η ελάχιστη δαπάνη με κάρτα υπολογιστεί στο οικογενειακό εισόδημα, δηλαδή τις 30.000, θα πρέπει να δαπανήσουν συνολικά με κάρτα τουλάχιστον το ποσό των 4.500 ευρώ. Αν όμως υπολογιστεί ατομικά για τον καθένα, τότε θα πρέπει ο καθένας να ξοδέψει με κάρτα 1.750 ευρώ ή συνολικά και οι δύο το ποσό των 3.500 ευρώ. 

Έτσι, συμφέρουν οι χωριστοί λογαριασμοί στα ζευγάρια. Και δεν είναι μόνο αυτή η γκρίζα ζώνη για το αφορολόγητο με πλαστικό χρήμα.

Την ίδια ώρα, δεν έχει ακόμη ξεκαθαριστεί αν θα αναγνωρίζονται οι πληρωμές μέσω μεταφοράς ποσών από τραπεζικό λογαριασμό.

 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top