ΤΕΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ με το μήνα! – ΔΕΙΤΕ πόσο θα πληρώσετε

Στόχος να πάρουν πίσω τις πινακίδες τους οι ιδιοκτήτες ΙΧ

​Ζεστό χρήμα στα ταμεία θέλει το υπουργείο Οικονομικών και γι’ αυτό επαναφέρει το παλιό σενάριο της πληρωμής των τελών κυκλοφορίας… με το μήνα!

Σύμφωνα με πληροφορίες, εφόσον το επιτρέψουν οι θεσμοί, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης πιθανόν να εξαγγείλει ακόμα και σήμερα από τη Θεσσαλονίκη, σε κεντρική του ομιλία, πώς θα πληρώνουν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα όσοι έχουν καταθέσει τις πινακίδες των ΙΧ τους, με μια μικρή προσαύξηση.

Tο σχέδιο του υπουργείου προβλέπει ότι οι ιδιοκτήτες ΙΧ θα μπορούν να ανακτούν τις πινακίδες των οχημάτων τους:

Για ένα μήνα, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε δύο δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας. Για παράδειγμα για Ι.Χ στο οποίο αντιστοιχούν ετήσια τέλη 640 ευρώ , θα μπορεί ο ιδιοκτήτης του να ανακτήσει τις πινακίδες του για έναν μήνα καταβάλλοντας 107 ευρώ.
• Για τρεις μήνες, με την καταβολή τελών που αντιστοιχούν σε τέσσερα δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορίας.
• Για το υπόλοιπο του έτους, καταβάλλοντας τέλη που αντιστοιχούν στο πλήθος των μηνών που απομένουν έως το τέλος του έτους , με προσαύξηση δύο μηνών. Στο παράδειγμα του Ι.Χ με τέλη 640 ευρώ, αν ο ιδιοκτήτης του θελήσει να παραλάβει τις πινακίδες του τον Ιούλιο θα πρέπει να καταβάλλει (6 συν 2 ή 8 δωδέκατα των ετήσιων τελών κυκλοφορ��ας ), 427 ευρώ.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top