Παραιτήσεις αναμένονται από μέλη της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης

Συνάντηση είχαν την Παρασκευή με τον Υπουργό Οικονομίας

Ραγδαίες αναμένονται τις αμέσως επόμενες ημέρες οι εξελίξεις σε ό, τι αφορά τη βιωσιμότητα, αλλά και το μέλλον της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης ΑΕ (ΕΒΖ), όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ και ύστερα από τη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο Οικονομίας την Παρασκευή, στην οποία συμμετείχαν τόσο ο ίδιος ο υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, όσο η διοίκηση της βιομηχανίας, αλλά και αντιπροσωπεία των εργαζομένων της.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ στη διάρκεια της συνάντησης γνωστοποιήθηκε η πρόθεση μελών, αλλά και του ίδιου του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της ΕΒΖ ΕΒΖ να παραιτηθούν των θέσεών τους, εξέλιξη που πρόκειται να ανακοινωθεί και επίσημα, το πιο πιθανόν, στη διάρκεια της συνεδρίασής τους, που θα γίνει αύριο το πρωί στη Θεσσαλονίκη. Σε κάθε περίπτωση, η αντικατάσταση των παραιτηθέντων θα γίνει άμεσα, αφού όπως επισημάνθηκε η διαδικασία που έχει αποφασιστεί να προχωρήσει για την ΕΒΖ πρέπει να τρέξει γρήγορα.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας των εργαζομένων της ΕΒΖ, Χριστόδουλος Βαρκάκης, χαρακτήρισε μεν «χρήσιμη» τη συνάντηση που έγινε στο υπουργείο, αλλά όπως διευκρίνισε «υπάρχουν πολλά και καίρια αναπάντητα ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν». Στο πλαίσιο αυτό, γνωστοποίησε ότι εντός των επόμενων ημερών θα γίνει και νέα συνάντηση στο υπουργείο.
Πάντως, ο ίδιος ξεκαθάρισε ότι όπως προέκυψε από τη συνάντηση, πρόθεση της κυβέρνησης είναι να προχωρήσει το σχέδιο που ενέκρινε και παρουσίασε η πιστώτρια τράπεζα, με πρώτη πράξη να αποτελεί την πώληση των δύο εργοστασίων της ΕΒΖ στη Σερβία, που θα γίνει μέσω διεθνούς διαγωνισμού.
Σε σχετική του ανακοίνωση το υπουργείο αναφέρει ότι η υιοθέτηση και εφαρμογή του σχεδίου της πιστώτριας τράπεζας ανοίγει το δρόμο για την αποπληρωμή των τευτλοπαραγωγών -ύψους 8 εκατ. ευρώ για την καμπάνια του 2015- και τη διαμόρφωση ενός πλαισίου για μόνιμη και οριστική λύση που θα εξυπηρετεί τα συμφέροντα όλων των εμπλεκομένων με τη δραστηριότητα της ΕΒΖ, αλλά και την ίδια την βιομηχανία.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος των τευτλοπαραγωγών Κεντρικής Μακεδονίας, Παύλος Μπογιαννίδης, επισήμανε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ «επειδή καταλαβαίνουμε ότι η διαδικασία θα τραβήξει για πολύ καιρό, πρέπει και όλοι να κατανοήσουν ότι βρισκόμαστε σε άθλια οικονομική κατάσταση. Για αυτό ζητάμε, εκτός της συνδεδεμένης που θα μας καταβληθεί τη Δευτέρα να μας εξοφλήσουν και το πρόγραμμα ολοκληρωμένης διαχείρισης για την τριετία από το 2013. Πρόκειται για κοινοτικούς πόρους, που πρέπει να βρίσκονται στα ταμεία του ΟΠΕΚΕΠΕ. Ας μας τα δώσουν».
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top