Στουρνάρας: Καλύτερα των αναμενόμενων τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής

Τι αναφέρει σε συνέντευξή του ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος

Στουρνάρας: Καλύτερα των αναμενόμενων τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής

Πολύ καλύτερα των αναμενόμενων χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής των τραπεζών ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννης Στουρνάρας.

Σε συνέντευξή του, ο κ. Στουρνάρας αναφέρει: «παρά τα τραύματα που έχει προκαλέσει η κρίση, οι ελληνικές τράπεζες, άλλες λιγότερο άλλες περισσότερο, έμειναν όρθιες και ολοκλήρωσαν με επιτυχία και τη δύσκολη αυτή δοκιμασία», αναφέρει ο κ. Στουρνάρας. Από εδώ και πέρα, προσθέτει, οι τράπεζες «μπορούν να ατενίζουν με περισσότερη αισιοδοξία το μέλλον και να επικεντρωθούν στην υλοποίηση των επιχειρησιακών τους σχεδίων και την υποστήριξη της πραγματικής οικονομίας».

«Τα καλά αποτελέσματα της άσκησης προσομοίωσης ακραίων καταστάσεων επ' ουδενί δεν πρέπει να οδηγήσουν σε εφησυχασμό, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά την ποιότητα των χαρτοφυλακίων δανείων και την αντιμετώπιση των μη εξυπηρετούμενων δανείων», συνεχίζει ο διοικητής της ΤτΕ, ενώ προειδοποιεί πως, αν δεν αντιμετωπιστεί αποτ��λεσματικά η μεγάλη πρόκληση των μη εξυπηρετούμενων δανείων, τότε αυτά θα συνεχίσουν να δημιουργούν κεφαλαιακές ανάγκες στο μέλλον.

Την ικανοποίηση τους για τα αποτελέσματα των τεστ αντοχής εκφράζουν και οι διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top