ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Παράταση του μέτρου της απόσυρσης μέχρι το 2015

Ετοιμάζεται τροπολογία από το υπουργείο Οικονομικών

ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ: Παράταση του μέτρου της απόσυρσης μέχρι το 2015

​Τροπολογία για την παράταση του μέτρου της απόσυρσης μέχρι τα τέλη του 2015 ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών και αυτό που περιμένει και ο υφυπουργός Οικονομικών, Γ. Μαυραγάνης είναι το πράσινο φως από την ηγεσία του υπουργείου.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το οικονομικό επιτελείο έχει πεισθεί ότι το μέτρο της απόσυρσης αποφέρει στο Δημόσια πολύ περισσότερα φορολογικά έσοδα από όσα θα έμπαιναν στα κρατικά ταμεία χωρίς αυτό, ενώ την ίδια ώρα ενισχύεται και ο κλάδος της αγοράς αυτοκινήτου.

Ενδεικτικό είναι ότι οχτώ στις δέκα πωλήσεις καινούργιων αυτοκινήτων που έχουν πωληθεί από τις αρχές του έτους μέχρι σήμερα πραγματοποιήθηκαν μετά από απόσυρση παλαιού αυτοκινήτου.

Όπως προκύπτει από τα στοιχεία του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αντιπροσώπων Αυτοκινήτων, από τις αρχές του 2014 μέχρι τις 18 Οκτωβρίου, είχαν αποσυρθεί συνολικά 52.390 αυτοκίνητα από τα οποία τα 41.843 αντικαταστάθηκαν από καινούργια.

Αν όντως δοθεί τελικά το πράσινο φως για την παράταση του μέτρου, το κίνητρο της απόσυρσης θα ισχύει για τα αυτοκίνητα που θα αποσυρθούν έως τις 20 Δεκεμβρίου 2015 και για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας μέχρι 31/12/2001.

Όσοι επιλέξουν λοιπόν να αποσύρουν το παλιό τους αυτοκίνητο είτε θα απαλλαγούν πλήρως από το τέλος ταξινόμησης αν προτιμήσουν αυτοκίνητα μικρού κυβισμού έως 900 κ.ε, είτε θα έχουν έκπτωση 50% για αυτοκίνητα 1.801 – 2.000 κ.ε.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top