Σόιμπλε: Σε καλύτερη θέση απ’ ότι νομίζαμε η Ελλάδα

«Παρερμηνεύτηκε ο Ντράγκι» λέει για τα περί χαλάρωσης της πολιτικής λιτότητας

Σόιμπλε: Σε καλύτερη θέση απ’ ότι νομίζαμε η Ελλάδα
Για success story στις χώρες που υπάχθηκαν σε προγράμματα διάσωσης έκανε λόγο ο Βόλφγκανκ Σόιμπλε μιλώντας στην Passauer Neue Presse.

«Η Ιρλανδία, η Ισπανία, η Πορτογαλία και η Ελλάδα βρίσκονται σε πολύ καλύτερη θέση από ότι πιστευόταν μέχρι πρότινος» δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, σημειώνοντας ότι και στην Κύπρο πλέον ελάχιστος λόγος γίνεται για προβλήματα. Σύμφωνα με τον ίδιο, η πολιτική που εφαρμόστηκε υπερασπίστηκε το ευρώ και βοήθησε τις χώρες που βρέθηκαν σε δύσκολη θέση.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του πρώην υπουργού Οικονομίας της Γαλλίας Αρνό Μοντεμπούρ για τη λιτότητα, ο Σόιμπλε τόνισε ότι δεν τον χαροποίησαν φυσικά αλλά εκτίμησε ότι πρόκειται για εσωτερικά θέματα των Γάλλων Σοσιαλιστών.

Τέλος, ο Σόιμπλε σχολίασε και την τοποθέτηση του επικεφαλής της ΕΚΤ Μάριο Ντράγκι, ο οποίος φαίνεται να τάχθηκε υπέρ της χαλάρωσης της πολιτικής της λιτότητας, σημειώνοντας ότι γνωρίζει πολύ καλά τον «Σούπερ Μάριο» και οι θέσεις του μάλλον παρερμηνεύτηκαν. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top