Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες από διεθνείς επενδυτές

Σάλλας: Η Πειραιώς προσελκύει μακροπρόθεσμους επενδυτές

Ψήφος εμπιστοσύνης στις ελληνικές τράπεζες από διεθνείς επενδυτές
«Οι διεθνείς επενδυτές έχουν αρχίσει να τοποθετούν χρήματα στις ελληνικές τράπεζες καθώς αναμένουν πως η βελτιούμενη οικονομία θα ενισχύσει τα κέρδη σε όλη την αγορά» δήλωσε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς Μιχάλης Σάλλας.

«Η προοπτική της μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων και η συνεχιζόμενη υποχώρηση των επιτοκίων καταθέσεων στην Ελλάδα σημαίνει πως τα κέρδη θα αυξηθούν σημαντικά» ανέφερε ο 63χρονος τραπεζίτης στο γραφείο του, στο κέντρο της Αθήνας την προηγούμενη εβδομάδα.

Η Πειραιώς, η δεύτερη μεγαλύτερη τράπεζα της Ελλάδας με βάση το ενεργητικό, τον προηγούμενο μήνα συγκέντρωσε €1,75 δισ. νέα κεφάλαια από ξένους επενδυτές, στην τελευταία ένδειξη ότι οι ελληνικές τράπεζες αναρρώνουν από την κρίση κρατικού χρέους. Παράλληλα, σύμφωνα με τα στοιχεία του Bloomberg, πούλησε επίσης €500 εκατ. τριετών ομολόγων λήξης Μαρτίου ’18, στην πρώτη δημόσια προσφορά ομολόγων από ελληνική τράπεζα από το 2009.

«Αυτοί που επενδύουν στην Ελλάδα δεν κοιτούν μόνο για βραχυχρόνια κέρδη. Περιλαμβάνουν θεσμικούς επενδυτές όπως συνταξιοδοτικά ταμεία και μεγάλα funds που κάνουν μόνο μακροπρόθεσμες τοποθετήσεις. Η ελληνική οικονομία πιθανότατα να έχει περαιτέρω ώθηση την επόμενη χρονιά, όταν οι τράπεζες ολοκληρώσουν την απομόχλευσή τους και θα αρχίσουν να αυξάνουν τον δανεισμό σε εταιρίες και καταναλωτές» κατέληξε ο πρόεδρος της Τράπεζας Πειραιώς. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top