Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα

Πριν το ραντεβού Σαμαρά – Βενιζέλου

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου με την τρόικα

Πρώτη ανάρτηση 16.26

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με την τρόικα η οποία διήρκεσε επί δίωρο, χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει σαφής εικόνα για την κατάληξή της.

Χαρακτηριστική ήταν η απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρα στους δημοσιογράφους, ότι δεν έχει να πει τίποτα και ότι αν υπάρξει κάτι θα το ανακοινώσει ο κ. Στουρνάρας.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε λίγο πριν τη σύσκεψη Σαμαρά-Βενιζέλου στο Μέγαρο Μαξίμου, στις 8 μμ, την οποία ο κ. Στουρνάρας θα μεταφέρει τις τελευταίες εξελίξεις ��πό το «μέτωπο» με την τρόικα. Ο υπουργός Οικονομικών δήλωσε χθες από τις Βρυξέλλες, ότι έχει μεν επιτευχθεί σημαντική πρόοδος στις διαπραγματεύσεις, αλλά δεν είναι λίγα τα θέματα που παραμένουν ανοιχτά.

Υψηλόβαθμο στέλεχος του υπουργείου Οικονομικών επισήμανε ότι «έχουμε διατρέξει όλα τα κείμενα, υπάρχουν διαφορές, ωστόσο είναι εντοπισμένες». Σύμφωνα με τον ίδιο, παρά την απουσία των επικεφαλής της τρόικας, οι συζητήσεις συνεχίζονταν όλο αυτό το διάστημα, σε υπηρεσιακό επίπεδο, με τα τεχνικά κλιμάκια.

Ο κ. Στουρνάρας ανέφερε, ότι οι διαπραγματεύσεις θα εστιαστούν κυρίως σε διαρθρωτικά θέματα (π.χ εργαλειοθήκη ΟΟΣΑ), ενώ παραμένουν υπό συζήτηση τα ζητήματα των φόρων υπέρ τρίτων και της μείωσης κατά 3,9% των ασφαλιστικών εισφορών.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top