Αποκάλυψη: Έρχεται συμψηφισμός ΦΠΑ ιδιωτών-Δημοσίου!

Φέρνει άμεσα νομοθετική ρύθμιση το ΥΠΟΙΚ

Αποκάλυψη: Έρχεται συμψηφισμός ΦΠΑ ιδιωτών-Δημοσίου!
Ένα πάγιο αίτημα για το συμψηφισμό του ΦΠΑ είναι έτοιμο να ικανοποιήσει το υπουργείο Οικονομικών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, θα προχωρήσει άμεσα -με νομοθετική ρύθμιση- στον συμψηφισμό του ΦΠΑ που χρωστούν οι επιχειρήσεις στο Δημόσιο με τον ΦΠΑ που οφείλουν στις επιχειρήσεις οι φορείς της γενικής κυβέρνησης προχωρεί το υπουργείο Οικονομικών.

Μέχρι τώρα, ο συμψηφισμός γίνεται αποκλειστικά για οφειλές ΦΠΑ ιδιωτών με απαιτήσεις ΦΠΑ από τον στενό δημόσιο τομέα, δηλαδή τα υπουργεία και τους φορείς της κεντρικής διοίκησης.

Ωστόσο, η διάταξη που θα περιληφθεί σε σχέδιο νόμου που θα καταθέσει εντός των ημερών στην Βουλή το υπουργείο Οικονομικών θα προβλέπει πως ο ΦΠΑ που οφείλουν στο Δημόσιο οι επιχειρηματίες θα μπορεί να συμψηφίζεται και με τα ποσά ΦΠΑ που χρωστούν στις επιχειρήσεις οι Δήμοι, οι Περιφέρειες, οι ΔΕΚΟ, τα ασφαλιστικά ταμεία, τα Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου, τα Νομικά Πρόσωπα Ιδιωτικού Δικαίου, τα νοσοκομεία και άλλοι φορείς.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο συμψηφισμός θα ξεκινήσει αμέσως μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου από τη Βουλή. Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top