Προϊόντα - «μαϊμούδες» αξίας ενός δις ευρώ κατασχέθηκαν στην Ε.Ε. το 2012!

Τα περισσότερα προέρχονται από την Κίνα…

Σχεδόν στο ένα δισεκατομμύριο ευρώ φθάνει η αξία από τις κατασχέσεις πλαστών προϊόντων στην Ε.Ε. το 2012!

Ο Επίτροπος Τελωνείων, Άλγκιρντας Σέμετα, σημείωσε ότι τα πλαστά προϊόντα υπονομεύουν τις νόμιμες επιχειρήσεις, ενώ αποτελούν πηγή ανησυχίας για την ασφάλεια του καταναλωτή. Πάντως τα περίπου 40 εκατομμύρια προϊόντα που κατασχέθηκαν το 2012 ήταν κατά πολύ λιγότερα από τα... 115 εκατομμύρια που είχαν κατασχεθεί το 2011.

Πρώτα στον κατάλογο με τα πλαστά προϊόντα ήταν τα τσιγάρα, ενώ ακολουθούν διάφορα προϊόντα, όπως μπουκάλια, λαμπτήρες, κόλλα, μπαταρίες και σκόνη πλυντηρίου, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Σχεδόν το 65% των πλαστών προϊόντων που κατασχέθηκαν στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ προέρχονταν από την Κίνα. Στη δεύτερη θέση βρίσκονται τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, από όπου προήλθε το 8,37% από τα πλαστά προϊόντα που κατασχέθηκαν, και στην τρίτη θέση το Χονγκ Κονγκ από το οποίο προήλθε το 7,79% των πλαστών προϊόντων.

Το Χονγκ Κονγκ ήταν η κύρια πηγή προέλευσης πλαστών εναλλακτικών προϊόντων καπνίσματος, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα, που κατασχέθηκαν, ενώ τα περισσότερα πλαστά τρόφιμα προέρχονταν από το Μαρόκο, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top