Τελεσίγραφο ΟΑΕΕ σε 375.000 ελεύθερους επαγγελματίες: Έρχονται κατασχέσεις!

Βρούτσης: Για όλα τα Ταμεία και τελευταία ευκαιρία η ρύθμιση χρεών

Τελεσίγραφο ΟΑΕΕ σε 375.000 ελεύθερους επαγγελματίες: Έρχονται κατασχέσεις!
Ειδοποίηση από τη διοίκηση του ΟΑΕΕ έχουν λάβει περισσότεροι από 375.000 ασφαλισμένοι σε αυτόν ελεύθεροι επαγγελματίες, είτε για εξόφληση των χρεών τους είτε για υπαγωγή σε καθεστώς ρύθμισης, με χρονικό ορίζοντα δεκαημέρου.
Σε αντίθετη περίπτωση και εντός 6 μηνών, αναμένεται να ενεργοποιηθούν αναγκαστικά μέτρα από το Κέντρο Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Έτσι, για πρώτη φορά οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα βρεθούν αντιμέτωποι με μέτρα όπως κατασχέσεις ακινήτων, καθώς πλέον οι οφειλές τους προς τον ΟΑΕΕ θα αναζητούνται βάσει του κώδικα εξόφλησης δημοσίων εσόδων. Επίσης για πρώτη φορά ενεργοποιείται και ο νέος ενιαίος φορέας είσπραξης των οφειλών κάτω από την ομπρέλα του ΙΚΑ
Τα ειδοποιητήρια αφορούν σε ενεργούς οφειλέτες εκ των οποίων το 65% χρωστά έως 15.000 ευρώ. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τους 90.000 ασφαλισμένους που έλαβαν πέρυσι ειδοποιητήρια το 40% ανταποκρίθηκε και προχώρησε σε εξόφληση ή ρύθμιση.
Το υπουργείο Εργασίας προκειμένου να διευκολύνει την ένταξη στη ρύθμιση των 48 δόσεων, προχώρησε χθες στην έκδοση εγκυκλίου, σύμφωνα με την οποία γι�� να υπαχθεί κάποιος στη ρύθμιση δεν θα είναι υποχρεωμένος να καταβάλλει εφάπαξ τις οφειλές του 2013, όπως ήταν η αρχική πρόβλεψη, αλλά θα μπορεί να τις εξοφλήσει σε 12 δόσεις. Η ρύθμιση, που αρχικά αφορούσε τους ασφαλισμένους του ΙΚΑ, αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα ταμεία.
Βρούτσης: Για όλα τα Ταμεία και τελευταία ευκαιρία η ρύθμιση χρεών
Σε δηλώσεις του, ο υπουργός Εργασίας Γ. Βρούτσης υποστήριξε ότι η ρύθμιση αφορά όλα τα Ταμεία και αποτελεί την τελευταία ευκαιρία για όσους επιθυμούν να τακτοποιήσουν της οφειλές τους.
«Οι δεκάδες αποσπασματικές και αλλεπάλληλες μέχρι σήμερα ρυθμίσεις υπονόμευσαν την ανταγωνιστικότητα της οικονομίας, οδήγησαν τις υγιείς επιχειρήσεις εξαιτίας του αθέμιτου ανταγωνισμού σε κλείσιμο αλλά και τα ταμεία σε αδιέξοδο καθώς δημιουργήθηκαν ληξιπρόθεσμες οφειλές δισεκατομμυρίων. Όλα αυτά αλλάζουν. Γι' αυτό και η τελευταία ρύθμιση μετά τη χθεσινή βελτίωση θα επεκταθεί σε όλα τα ταμεία σε συνδυασμό με τη δημιουργία του Κέντρου Είσπραξης Ασφαλιστικών Οφειλών. Η ρύθμιση είναι η τελευταία ευκαιρία για όλους για να τακτοποιήσουν τις οφειλές τους» υπογράμμισε ο κ. Βρούτσης.
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top