Κρ. Λαγκάρντ:Η Ευρώπη δεν θα αφήσει «ξεκρέμαστους» τους Έλληνες

«Τα μέτρα με τα οποία θα βοηθηθούν, θα συζητηθούν αργότερα» δήλωσε

Κρ. Λαγκάρντ:Η Ευρώπη δεν θα αφήσει «ξεκρέμαστους» τους Έλληνες

Πεπεισμένη ότι η Ευρώπη θα «ελαφρύνει» το χρέος της Ελλάδας εάν η χώρα τηρήσει τους όρους του προγράμματος διάσωσής της, εμφανίστηκε η διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ.

Σύμφωνα με το Reuters, η επικεφαλής του ΔΝΤ, μιλώντας σε δημοσιογράφους εκτίμησε πως η ευρωζώνη θα δείξει την αλληλεγγύη της προς την Ελλάδα υπό την προϋπόθεση ότι η χώρα θα τηρήσει τα συμπεφωνημένα.

«Δεν έχω λόγους να πιστεύω ότι οι Ευρωπαίοι δεν θα τηρήσουν τις υποχρεώσεις τους έναντι της Ελλάδας. Το ποια μορφή θα λάβουν αυτά τα περαιτέρω μέτρα και η βοήθεια σίγουρα θα συζητηθεί σε μετέπειτα στάδιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Υπενθυμίζουμε πως στην έκθεση του ΔΝΤ για την Ελλάδα που δόθηκε πρόσφατα στη δημοσιότητα αναφέρεται ότι το ελληνικό δημόσιο χρέος αναμένεται να μειωθεί στο 124% του ΑΕΠ το 2020, έπειτα από πρόσθετα ενδεχόμενα μέτρα ανακούφισης του χρέους ύψους περίπου 4% του ΑΕΠ που θα προσδιοριστούν από τους ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας τη διετία 2014-2015.

Σημειώνεται δε πως οι Ευρωπαίοι έχουν δεσμευθεί να υιοθετήσουν μέτρα που θα οδηγήσουν το χρέος κάτω από το 110% του ΑΕΠ το 2022, υπό την προϋπόθεση πως η Ελλάδα θα καταγράψει πρωτογενές πλεόνασμα τόσο το 2014 όσο και το 2015.

Βίντεο star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top