Θρίλερ με την Κέιτ: Ήξεραν, αλλά δε μίλησαν από την αρχή για τον φάκελο

Όλα έγιναν όσο η πριγκίπισσα της Ουαλίας νοσηλευόταν στην κλινική

Σαν «βόμβα» έσκασε λίγα εικοσιτετράωρα πριν η είδηση πως κάποιοι προσπάθησαν να παραβιάσουν τον ιατρικό φάκελο της Κέιτ Μίντλετον. Το Παλάτι «ταρακουνήθηκε» με την εν λόγω εξέλιξη, ενώ οι αστυνομικές αρχές προσπαθούν να εντοπίσουν ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό. 

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με βρετανικά μέσα, στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τρία πρόσωπα. 

Ποιος παραβίασε τον ιατρικό φάκελο της Κέιτ Μίντλετον

Οργιάζουν τα σενάρια για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον / AP 

Πότε προσπάθησαν να παραβιάσουν τον ιατρικό φάκελο της Μίντλετον

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, ο φάκελος της Μίντλετον «προσεγγίστηκε» όσο η πριγκίπισσα της Ουαλίας βρισκόταν στην κλινική όπου θα πραγματοποιούσε την επέμβαση στην κοιλιά. Αυτό σημαίνει πως η ιδιωτική κλινική δεν αποκάλυψε την προσπάθεια παραβίασης του φακέλου της άμεσα, αλλά επτά ημέρες μετά το εξιτήριο της Κέιτ. 

Κέιτ Μίντλετον: «Δεν είμαι εγώ στο βίντεο», λέει η σωσίας της

Ποιοι βρίσκονται στο «στόχαστρο» 

Όχι ένα, όχι δύο αλλά τρία μέλη του προσωπικού της κλινικής, όπου η Κέιτ Μίντλετον έκανε την επέμβαση,  ερευνώνται σε βάθος από την αστυνομία, ενώ ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες θέλουν τα πρόσωπα αυτά να έχουν ήδη τεθεί σε διαθεσιμότητα

Ποιος παραβίασε τον ιατρικό φάκελο της Μίντλετον; / AP 

Το Γραφείο του Επιτρόπου Πληροφοριών (ICO) που ερευνά το περιστατικό, θα εξετάσει κατά πόσον υπήρξε καθυστέρηση στη δήλωση του περιστατικού στις Αρχές από το νοσοκομείο. Σύμφωνα με τους κανόνες, κάθε παραβίαση προσωπικών δεδομένων πρέπει να αναφέρεται εντός 72 ωρών από την ανακάλυψή της, ενώ οι κανόνες προστασίας δεδομένων υπογραμμίζουν ότι η ιδιωτική κλινική θα μπορούσε να τιμωρηθεί με πρόστιμο έως και 17 εκατ. Στερλίνες.

Κέιτ Μίντλετον: Πόσα κατάφεραν να μάθουν για την υγεία της πριγκίπισσας

Αξίζει να σημειωθεί ότι στην ίδια κλινική χρειάστηκε να νοσηλευτεί τους τελευταίους μήνες και ο βασιλιάς Κάρολος, ώστε να κάνει εκεί τη θεραπεία του για τον καρκίνο με τον οποίο διαγνώστηκε. Δεν έχει αναφερθεί προσπάθεια παραβίασης του δικού του ιατρικού φακέλου προς το παρόν. 

Κέιτ Μίντλετον: Προσπάθησαν να αποκτήσουν πρόσβαση στον ιατρικό της φάκελο!

Ο Αλ Ράσελ, διευθύνων σύμβουλος της κλινικής που «φιλοξενεί» μέλη της βρετανικής βασιλικής οικογένειας, όταν αυτά έχουν κάποιο θέμα υγείας, δήλωσε «απόλυτη επίγνωση των ατομικών, επαγγελματικών, ηθικών και νομικών καθηκόντων τους όσον αφορά στο απόρρητο των ασθενών. Είμαστε εξαιρετικά υπερήφανοι για την εξαιρετική φροντίδα και τη διακριτικότητα που επιδιώκουμε να παρέχουμε σε όλους τους ασθενείς μας που μας εμπιστεύονται καθημερινά. Διαθέτουμε συστήματα για την παρακολούθηση της διαχείρισης των πληροφοριών των ασθενών και, σε περίπτωση οποιασδήποτε παραβίασης, θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα ερευνητικά, κανονιστικά και πειθαρχικά μέτρα».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top