Ολλανδία: 28χρονη που έπασχε από χρόνια κόπωση έκανε ευθανασία σπίτι της

Το τελευταίο μήνυμα και οι συμβουλές για τη ζωή

Διχάζει η απόφαση του Άλεν Ντελόν να υποβληθεί σε ευθανασία / Βίντεο αρχείου Ερτ

Η Lauren Hoeve, μια 28χρονη blogger βιβλίων στο Youtube από την Ολλανδία, πήρε τη γενναία απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της. Επιθυμία της ήταν να πεθάνει στο σπίτι της, δίπλα στους αγαπημένους της ανθρώπους, της με υποβοηθούμενη ευθανασία.

Η Lauren έπασε από το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, το οποίο διεγνώσθη το 2019. Ήρθε αντιμέτωπη με συμπτώματα όπως η ακραία ναυτία και η κόπωση που κάθε μέρα μεγάλωνε, κάτι που δεν μπορούσε να διαχειριστεί και την ταλαιπωρούσε καθημερινά ολοένα και περισσότερο. Η ίδια περιέγραψε τη νόσο της ως το «απόλυτο μαρτύριο».

Από το 2022 άρχισε να ετοιμάζει την ευθανασία της, μια πρακτική που είναι νόμιμη στην Ολλανδία τα τελευταία 22 χρόνια. Ωστόσο, λόγω της πανδημίας, μπήκε σε λίστα αναμονής και το ραντεβού της κατοχυρώθηκε για το Σάββατο 27 Ιανουαρίου. Μάλιστα, το ανακοίνωσε στους διαδικτυακούς φίλους της:  «Η τελευταία μου μέρα θα είναι το Σάββατο 27 Ιανουαρίου. Η ευθανασία θα γίνει μεταξύ 1:30 και 2:30 μ.μ.».

 

 

Το τελευταίο μήνυμά της πριν «φύγει» από τη ζωή

Λίγες ώρες πριν κλείσει για πάντα τα μάτια της, η Lauren ευχαρίστησε διαδικτυακά όλους τους ανθρώπους που στήριξαν την απόφασή της και τους αποχαιρέτησε με ένα χιουμοριστικό meme.

«Αυτό θα είναι το τελευταίο μου tweet. Σας ευχαριστώ για την αγάπη. Πάω να ξεκουραστώ λίγο ακόμα και να είμαι με τους αγαπημένους μου. Απολαύστε ένα τελευταίο νοσηρό meme από εμένα», έγραψε στην πλατφόρμα Χ.

Στη συνέχεια, δημοσίευσε μια φωτογραφία με ένα μικρό παιδί, το οποίο φορά γυαλιά ηλίου κα σηκώνει τον αντίχειρά του, έχοντας στο πλευρό του τον γιατρό του που χαμογελά: «Εγώ ενώ κάνω ευθανασία», έγραψε στη λεζάντα της εικόνας.

 


Οι συμβουλές της Lauren για τη ζωή

Το τελευταίο διάστημα η Lauren έδινε φως στους ανθρώπους που παρακολουθούσαν το blog της, δίνοντάς τους συμβουλές για μια όμορφη ζωή:

«Μη φοβάστε να είστε ευάλωτοι. Είναι απολύτως εντάξει να πείτε ότι δεν ξέρετε κάτι, ότι δεν έχετε μελετήσει κάτι αρκετά (ακόμα) για να σχηματίσετε γνώμη».

«Είναι επίσης εντάξει να παραδεχτείς όταν έχεις κάνει κάτι λάθος. Είμαστε όλοι άνθρωποι και μαθαίνουμε συνεχώς. Το να μπορείς να παραδεχτείς τα λάθη σου είναι μια όμορφη ιδιότητα που πάντα εκτιμώ στους ανθρώπους».

«Κάντε τα πράγματα που θέλετε να κάνετε τώρα, όσο το δυνατόν γρηγορότερα. Αρρώστησα στην ακμή της ζωής μου και πίστευα ότι θα είχα ακόμα αρκετό χρόνο, αλλά κανείς δεν μου δίνει αυτή την εγγύηση. Ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να συμβεί. Μην καθυστερείτε, ζήστε!».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top