Ισραήλ: Οι «Αμαζόνες» του IDF για την εξόντωση της Χαμάς

Ποιες είναι οι μονάδες - ελίτ των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων

Ποιες είναι οι μονάδες - ελίτ των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων / Βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Κρίσιμο ρόλο στις χερσαίες επιχειρήσεις διαδραματίζουν οι ειδικές δυνάμεις, που αποτελούν την ελίτ του ισραηλινού στρατού. Ποιες είναι οι πιο επίλεκτες μονάδες του IDF, που θα κληθούν να ξετρυπώσουν και να εξοντώσουν μέσα από τα δαιδαλώδη τούνελ της Γάζας τους τρομοκράτες της Χαμάς.

Γάζα: «Περιορισμένης κλίμακας» χερσαία επιχείρηση από τον ισραηλινό στρατό

Μετά τους αεροπορικούς βομβαρδισμούς, μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, επιχειρούν ήδη υπό άκρα μυστικότητα οι μονάδες-ελίτ των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων, προετοιμάζοντας το έδαφος για τη μεγάλη χερσαία επέμβαση του Ισραηλινού Τακτικού Στρατού στη Λωρίδα της Γάζας. 

Ισραήλ: Πληροφορίες για νέα απελευθέρωση ομήρων από τη Χαμάς

Ανάμεσά τους ξεχωρίζουν οι γυναίκες κομάντο των ειδικών δυνάμεων του Ισραήλ που έχουν ήδη αναλάβει δράση για την εξόντωση των ηγετικών στελεχών της Χαμάς.

Γυναίκα στρατιώτης του Ισραήλ

Γυναίκες στρατιώτες του Ισραήλ

Ισραήλ: Στη μάχη κατά της Χαμάς και οι γυναίκες

«Αυτές οι ειδικές δυνάμεις του Ισραήλ θεωρούνται ότι είναι από τις καλύτερες στον κόσμο, διεξαγάγουν επιχειρήσεις που βλέπουμε στον κινηματογράφο, όπως οι ταινίες του Mission Impossible», σχολίαστε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star ο αντιστράτηγος εν αποστρατεία, Ιωάννης Μπαλτζώης. 

Ισραήλ: Ποιες είναι οι μονάδες - ελίτ των ισραηλινών ειδικών δυνάμεων

Ήδη στα σύνορα του Ισραήλ με τη Γάζα βρίσκονται οι εξής μονάδες - ελίτ του IDF: 

  • Ντουβντεβάν: Αντιτρομοκρατική μονάδα - τα μέλη της μιλούν την αραβική γλώσσα

  • Γιάμαμ: Αν και τυπικά ανήκει στην αστυνομία του Ισραήλ, αποτελείται από απόστρατους των Ειδικών Δυνάμεων
  • Σαγιετέτ 13: Οι σκληροί «βατραχάνθρωποι»  
  • Ματκάλ: Ειδικές Στρατιωτικές Επιχειρήσεις - διεξάγει βαθιά αναγνώριση πίσω από τις γραμμές του εχθρού για την απόκτηση στρατηγικών πληροφοριών. 

Χαμάς: Βρέθηκαν χάπια Captagon στους τρομοκράτες

Σοκάρουν οι πληροφορίες από την Jerusalem Post ότι στις τσέπες πολλών νεκρών τρομοκράτων της Χαμάς που συμμετείχαν στο μακελειό της 7ης Οκτωβρίου βρέθηκαν χάπια Captagon, του γνωστού ναρκωτικού των τζιχαντιστών. 

«Το Captagon ξεκίνησε ως ψυχιατρικό φάρμακο, καταργήθηκε και κατέληξε ως ναρκωτικό των τζιχαντιστών για να τους δίνει "χημικό κουράγιο" που επηρρεάζει τον ψυχισμό για να μειώνει τις αναστολές για τις βιαιότητες τους. Πρόκειται τη λεγόμενη ναρκο-τρομοκρατία», επεσήμανε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star o Χρήστος Λιάπης, ψυχίατρος και πρόεδρος του ΚΕΘΕΑ.

Δείτε ολόκληρο το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top