Ισραήλ: «Δεν ξέρουμε πού θα πέσει ρουκέτα»

Δραματικές στιγμές για τους Έλληνες που κατοικούν στο Ισραήλ

Δραματικές είναι οι ώρες για τους Έλληνες που ζουν  στο Ισραήλ. Φοβούνται όπως λένε για τη ζωή τους, αλλά και τη ζωή των μικρών παιδιών τους, ενώ τα όσα ζουν θυμίζουν ταινία τρόμου.

 Ο Ατέφ Ρατζάμπ που ζει μόνιμα στην Θεσσαλονίκη, τις τελευταίες ημέρες βρισκόταν στην πόλη της Γάζας, προκειμένου να δει την οικογένειά του. Όπως είπε στην Τασούλα Παπανικολάου και στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, σήμερα μαζί με άλλα  20 άτομα βρίσκονται  κλεισμένοι σε ένα σπίτι περιμένοντας οδηγίες για να εγκαταλείψουν την περιοχή.

Ισραήλ: Φρίκη από τη δολοφονία Γερμανίδας τουρίστριας από τη Χαμάς

«Τα πράγματα στη Γάζα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Αντάρτες χτυπάνε, το Ισραήλ χτυπάει, δεν έχουμε ρεύμα, δεν έχουμε νερό, η αγορά είναι κλειστή. Περιμένουμε πότε θα μας πάρουν τηλέφωνο από το ελληνικό προξενείο για να μπορέσουμε να φύγουμε», είπε. 

Ο Τζώνη Γκανής που ζει μόνιμα στο Τελ Αβιβ τα τελευταία δέκα χρόνια, ζει με το φόβο μίας επίθεσης από χθες το πρωί. Στο μυαλό του πια μία σκέψη κυριαρχεί…να πάει γρήγορα στο καταφύγιο μόλις ακούσει τις σειρήνες.

Ισραήλ: «Μας χτυπούσαν δέκα λεπτά την πόρτα του σπιτιού μας»

«Κάθε φορά που ακούμε σειρήνες, πάμε στο κρησφύγετο. Εμένα το σπίτι μου δεν έχει, γιατί είναι πιο παλιό, οπότε ψάχνουμε να βρούμε ποιος από τους φίλους μας έχει κρησφύγετο. Ακούμε σειρήνα και ξέρουμε ότι πρέπει να κρυφτούμε. Ενάμιση λεπτό από τη στιγμή που θα φύγει ο πύραυλος η σειρήνα σταματάει κι ακούμε έναν κρότο», είπε. 

Οι προσκυνητές που βρίσκονται στην Ιερουσαλήμ είναι ασφαλείς όπως είπε στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του Star και την Κατερίνα Τσαμούρη η αδερφή Δανιηλία. 

Ισραήλ: Πάνω από 250 νεκροί φέρεται να εντοπίστηκαν σε μουσικό φεστιβάλ

«Μέχρι στιγμής οι κάτοικοι στην Ιερουσαλήμ δεν έχουν κινδυνεύσει και πιστεύω ότι η πιο ασφαλής περιοχή είναι η Ιερουσαλήμ, γιατί εδώ βρίσκεται το τέμενος Αλ Ακσά, για το οποίο γίνεται όλος αυτός ο καβγάς», είπε. 

Ο Αχιλλέας Πεκλίρης με τη σύζυγό του και τα δυο τους παιδιά ζουν στο Τελ Αβιβ. Στην ανάρτησή του περιγράφει  τα δραματικά λεπτά που στις τρεισήμισι τα ξημερώματα άκουσαν κάποιοι να χτυπούν την πόρτα τους.

Ισραήλ: Και επίσημα σε εμπόλεμη κατάσταση - Ενεργοποιήθηκε το άρθρο 40

«Τα χτυπήματα συνεχίστηκαν για περίπου δέκα λεπτά, σαν ζωντανός εφιάλτης, σαν να ξυπνήσαμε μέσα σε ένα θρίλερ. Κρατούσαμε κι οι δύο την ανάσα μας και ευχόμασταν να μην ξυπνήσουν τα μωρά κι αρχίσουν να κλαίνε», έγραψε.

Ο κ. Πεκλίρης δεν θέλει να αφήσει το σπίτι του και προτεραιότητα του είναι να παραμείνουν ψύχραιμοι και ασφαλείς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top