Βερολίνο: Ακτιβιστές έβαψαν πορτοκαλί την Πύλη του Βραδεμβούργου

Τι είναι η «Τελευταία Γενιά» και τι σημαίνει το όνομά της

Η οργάνωση ακτιβιστών για το κλίμα «Τελευταία Γενιά» (Letzte Generation) έβαψε την Κυριακή με πορτοκαλί χρώμα την Πύλη του Βραδεμβούργου, το σημαντικότερο ορόσημο του Βερολίνου. Η αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις.

«Η Πύλη του Βραδεμβούργου είναι το πιο διάσημο ορόσημο του Βερολίνου και, όπως κανένα άλλο μνημείο στη Γερμανία, αντιπροσωπεύει, μεγάλα, ελπιδοφόρα σημεία καμπής στην ιστορία. Σήμερα το λέμε ξεκάθαρα: Είμαστε εδώ, είμαστε περισσότεροι από ποτέ και θα τερματίσουμε τη διαμαρτυρία μας μόνο όταν ξεκινήσει η αλλαγή», δήλωσε η εκπρόσωπος της οργάνωσης Μάριον Φάμπιαν και διευκρίνισε ότι οι ακτιβιστές είχαν εξοπλιστεί με ειδικά σπρέι.

Η αστυνομία από την πλευρά της ανακοίνωσε ότι στο σημείο βρίσκονταν δυνάμεις και έγιναν συλλήψεις.

Τι είναι η «Τελευταία Γενιά»

Η «Τελευταία Γενιά» έγινε γνωστή όταν πριν από λίγους μήνες μέλη της άρχισαν να εμποδίζουν την κυκλοφορία σε κεντρικές οδικές αρτηρίες, κολλώντας τις παλάμες τους στην άσφαλτο. Πρόκειται για μια οργάνωση νέων ακτιβιστών για την κλιματική αλλαγή, που συνηθίζει να οργανώνει δράσεις, όπως απεργίες πείνας, καταλήψεις και αποκλεισμούς κεντρικών οδικών αρτηριών. 

Το όνομα της οργάνωσης δεν είναι τυχαίο, καθώς οι ίδιοι πιστεύουν πως είναι η τελευταία γενιά που μπορεί να αναλάβει δράση πριν ο πλανήτης μπει σε δρόμο χωρίς επιστροφή. Μάλιστα, όπως έχουν αναφέρει και διακεκριμένοι επιστήμονες, έτσι και αυτοί έχουν θέσει σαν χρονολογία-ορόσημο το 2030 επιμένοντας ότι εάν η ανθρωπότητα και ο πλανήτης διαβούν αυτό το έτος, δε θα υπάρχει «σημείο επιστροφής».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top