NASA: «Κάπου στο σύμπαν πρέπει να υπάρχει εξωγήινη ζωή»

«Δε βρήκαμε στοιχεία που να δείχνουν ότι τα UAPs είχαν εξωγήινη προέλευση»

NASA: Τι Ανακοίνωσε Για Την Ύπαρξη Εξωγήινης Ζωής

Σε ιστορικές ανακοινώσεις σχετικά με την ύπαρξη εξωγήινης ζωής προέβη την Πέμπτη η NASA, επισημαίνοντας ότι η μελέτη των ΑΤΙΑ θα απαιτήσει νέες επιστημονικές τεχνικές, συμπεριλαμβανομένων προηγμένων δορυφόρων, καθώς και αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο γίνονται αντιληπτά τα μη αναγνωρισμένα ιπτάμενα αντικείμενα.

ΗΠΑ: «Δεν υπάρχουν στοιχεία ότι τα UAP έχουν εξωγήινη προέλευση»

Η διαστημική υπηρεσία δημοσίευσε τα ευρήματα μετά από μια μακροχρόνια μελέτη για τα UFO.

Στην έκθεση των 33 σελίδων, μια ανεξάρτητη ομάδα της NASA προειδοποίησε ότι η αρνητική αντίληψη γύρω από τα UFO αποτελεί εμπόδιο στη συλλογή δεδομένων. Ωστόσο, αξιωματούχοι είπαν ότι η εμπλοκή της NASA θα πρέπει να συμβάλει στη μείωση του στίγματος γύρω από αυτό που αποκαλούν UAP, ή μη αναγνωρισμένα ανώμαλα φαινόμενα. Πλέον, η NASA αντί για τον όρο UFO χρησιμοποιεί τον όρο UAP (Unidentified Anomalous Phenomena).

 

 

Ο  Διοικητής της NSA και πρώην αστροναύτης, Μπιλ Νέλσον είπε ότι η υπηρεσία θέλει να μετατοπίσει τη συζήτηση για τα UAP «από τον εντυπωσιασμό στην επιστήμη», ξεκαθαρίζοντας, ωστόσο, ότι η επιτροπή δε βρήκε στοιχεία ότι τα UAPs είχαν εξωγήινη προέλευση.

Εάν μας ρωτάτε εάν στην απεραντοσύνη του σύμπαντος υπάρχουν κι άλλες μορφές ζωής, τότε η απάντηση είναι ναι.

Η 16μελής επιτροπή σημείωσε ότι η τεχνητή νοημοσύνη και η εκμάθηση της μηχανικής είναι απαραίτητες για τον εντοπισμό σπάνιων περιστατικών, συμπεριλαμβανομένων των UFO. «Η NASA θα το κάνει αυτό με διαφάνεια», σημείωσε ο Νέλσον.

Τέλος, ο Μπιλ Νέλσον φάνηκε αισιόδοξος ότι οι ανεξάρτητες ομάδες που συγκροτεί η NASA για τη μελέτη τέτοιων φαινομένων και του διαστήματος, μαζί με το επικό ταξίδι του τηλεσκοπίου James Webb από το 2021 μέχρι σήμερα, καθιστούν σχεδόν βέβαιο ότι θα βρούμε και άλλους πλανήτες στο διάστημα που θα μοιάζουν με τη Γη μας.

Πάντως, στη μία και μοναδική δημόσια συνάντηση νωρίτερα φέτος, η ανεξάρτητη ομάδα που επελέγη από τη διαστημική υπηρεσία επέμεινε ότι δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία για εξωγήινη ζωή που να σχετίζεται με UFO.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι επιστήμονες, οι ειδικοί της αεροπορίας και της τεχνητής νοημοσύνης και ο συνταξιούχος αστροναύτης της NASA Σκοτ Κέλλυ, ο πρώτος Αμερικανός που πέρασε σχεδόν ένα χρόνο στο διάστημα, δεν είχαν πρόσβαση σε κανένα άκρως απόρρητο αρχείο. Αντίθετα, η 16μελής ομάδα βασίστηκε σε μη ταξινομημένα δεδομένα σε μια προσπάθεια να κατανοήσει καλύτερα τις ανεξήγητες θεάσεις στον ουρανό.

Η NASA τόνισε ότι υπάρχουν πολύ λίγες παρατηρήσεις υψηλής ποιότητας, με βάση τις οποίες δεν μπορούν να εξαχθούν επιστημονικά συμπεράσματα.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top