Ινδία: Πυροβόλησαν και σκότωσαν πολιτικό σε ζωντανή μετάδοση

Είχε εμπλακεί σε υποθέσεις δολοφονιών, εκβιασμών και απαγωγών

Ινδία: Πυροβόλησαν Και Σκότωσαν Πολιτικό Σε Ζωντανή Μετάδοση

Ένας Ινδός πρώην πολιτικός, ο Ατίκ Αχμέντ, ο οποίος είχε καταδικαστεί πρόσφατα για απαγωγή, πυροβολήθηκε και σκοτώθηκε μαζί με τον αδελφό του, σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση.

Ο Αχμέντ μιλούσε στους δημοσιογράφους, υπό τη συνοδεία αστυνομικών, όταν τρεις άνδρες που υποδύονταν τους δημοσιογράφους έβγαλαν όπλο και τον πυροβόλησαν στο κεφάλι εξ’ επαφής. Λίγο αργότερα παραδόθηκαν στις αρχές και τέθηκαν υπό κράτηση.

Ο Αχμέντ εκείνη την ώρα απαντούσε στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων αν πήγε στην κηδεία του έφηβου γιου του, ο οποίος έχασε τη ζωή του από αστυνομικά πυρά.

Ο Ινδός πολιτικός, Ατίκ Αχμέντ, φτάνοντας στο Κοινοβούλιο, το 2008/ AP Photo/Manish Swarup, File

Ο Ινδός πολιτικός, Ατίκ Αχμέντ, φτάνοντας στο Κοινοβούλιο, το 2008/ AP Photo/Manish Swarup, File

Δεκάδες υποθέσεις, συμπεριλαμβανομένων απαγωγών, δολοφονιών και εκβιασμών, καταγράφηκαν κατά του ο Ατίκ Αχμέντ τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Τοπικό δικαστήριο καταδίκασε τον ίδιο και δύο άλλους σε ισόβια κάθειρξη για μια υπόθεση απαγωγής, τον Μάρτιο.

Ο Αχμέντ είχε ισχυριστεί ότι δεχόταν απειλές για τη ζωή του.

Βίντεο δείχνει τον Αχμέντ και τον αδερφό του, Ασράφ, έχοντας στα χέρια τους χειροπέδες και οι δύο, να μιλούν σε δημοσιογράφους, καθοδόν για ιατρικό έλεγχο σε νοσοκομείο. Ήταν μόλις λίγα δευτερόλεπτα πριν πυροβοληθούν και σκοτωθούν και οι δύο.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top