Νεπάλ: Η συγκυβερνήτης είχε χάσει τον σύζυγο της σε αεροπορικό δυστύχημα

Ύστατη προσπάθεια για τον εντοπισμό δύο αγνοούμενων

Βίντεο από Star για τη συντριβή του αεροσκάφους στο Νεπάλ

Η συγκυβερνήτης του αεροπλάνου που συνετρίβη, την Κυριακή, στο Νεπάλ, είχε χάσει τον άνδρα της, επίσης, πιλότο σε αεροπορικό δυστύχημα που σημειώθηκε το 2006. 

Νεπάλ: Στους 68 οι νεκροί από τη συντριβή αεροσκάφους – Σοκαριστικό βίντεο

Πρόκειται για την Anju Khatiwada, η οποία - παρά τις αντιδράσεις της οικογένειάς της - υποσχέθηκε ότι θα συνέχιζε το όνειρο του συζύγου της όταν εκείνος έχασε τη ζωή του. Εγκατέλειψε την καριέρα της ως νοσηλεύτρια, μετακόμισε στις ΗΠΑ για την εκπαίδευση της και το 2010 πήρε το βαθμό του κυβερνήτη κι εντάχθηκε στο δυναμικό της Yeti Airlines, σε πτήση της οποίας σκοτώθηκε ο άντρας της. Παράλληλα, οι γονείς της τη βοηθούσαν με το μεγάλωμα των παιδιών της. 

Τουλάχιστον 70 είναι οι νεκροί από την αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ / AP, Yunish Gurung
Οι διασώστες αναζητούν δύο αγνοούμενους / AP, Yunish Gurung

Ωστόσο, τραγική ειρωνεία είναι ότι έχασε τη ζωή της, ακριβώς με τον ίδιο τρόπο με το σύζυγό της, σε αεροπορική τραγωδία, όταν το δικινητήριο ελικοφόρο αεροπλάνο, στο οποίο ήταν συγκυβέρνητης, συνετρίβη ένα μίλι πριν να προσγειωθεί στο διάδρομο ενός νέου αεροδρομίου στην Ποχάρα.

Πρόκειται για μια πιλότο με πτητική εμπειρία άνω των 6.400 ωρών, ενώ είχε πετάξει πολλές φορές από το Κατμαντού προς τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ, την Ποκάρα, σημείωσε ο εκπρόσωπος της αεροπορικής εταιρείας, Σουνταρσάν Μπαρταούλα. 

Αεροπορική τραγωδία στο Νεπάλ - Στους 67 οι νεκροί

«Ο πατέρας της Anju της είχε ζητήσει να μην ακολουθήσει το επάγγελμα του πιλότου», είπε ένας συγγενής και στενός φίλος του πατέρα της.

Ύστατη προσπάθεια για τον εντοπισμό δύο αγνοούμενων

Την ίδια ώρα, μέλη σωστικών συνεργείων χρησιμοποίησαν drones και καταρριχήθηκαν με σχοινιά σε φαράγγι βάθους 200 μέτρων στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη του Νεπάλ, σήμερα, αναζητώντας δυο ανθρώπους που ακόμα αγνοούνται μετά τη συντριβή αεροσκάφους, στη χειρότερη αεροπορική τραγωδία της χώρας εδώ και 30 χρόνια. 

Φρικιαστικές εικόνες από το σημείο της συντριβής / AP, Krishna Mani Baral
Χαρακτηρίστηκε ως η χειρότερη αεροπορική τραγωδία στην ιστορία της χώρας τα τελευταία 30 χρόνια / AP, Krishna Mani Baral

Το δύσβατο έδαφος και οι αντίξοες καιρικές συνθήκες δυσκολεύουν τις προσπάθειες διάσωσης κοντά στην τουριστική πόλη Ποχάρα, όπου συνετρίβη λίγο πριν την προσγείωσή του, το αεροσκάφος ATR72 της Yeti Airlines, με 72 επιβαίνοντες και τους 70 - μέχρι στιγμής - νεκρούς. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top