Bloomberg: «Ο Ερντογάν "έδειξε" εκλογές στις 14 Μαΐου»

Η δήλωση που «φούντωσε» τα σενάρια

Bloomberg: Ο Ερντογάν Έδειξε  Εκλογές Στις 14 Μαΐου

Δείτε περισσότερα άρθρα μας στα αποτελέσματα αναζήτησης

Add star.gr on Google

Πρόωρες εκλογές στην Τουρκία για τις 14 Μαΐου φαίνεται να σκέφτεται ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με το διεθνές πρακτορείο Bloomberg.

Συγκεκριμένα, όπως  αναφέρει το δημοσίευμα, ο Τούρκος πρόεδρος ανέφερε σε ομιλία του πως «το 2023 θα πετύχουμε τον δρόμο που άνοιξε ο Μεντερές στις 14 Μαΐου 1950, λέγοντας “φτάνει, ο κόσμος έχει τον λόγο”». Εδώ ο Ερντογάν αναφέρεται στον πρώην πρωθυπουργό της Τουρκίας Αντνάν Μεντερές, ο οποίος ανετράπη σε στρατιωτικό πραξικόπημα το 1960.

Αναλυτές υποστηρίζουν πως με αυτή τη δήλωση προϊδεάζει τον πολιτικό κόσμο της χώρας του για πρόωρες κάλπες, πιέζοντας την αντιπολίτευση να ορίσει ταχύτερα υποψήφιο για τις προεδρικές εκλογές του 2023.

Ακόμα, σύμφωνα με το Bloomberg, και ο Ερντογάν είχε αναφερθεί σε αυτή την ημερομηνία το Σάββατο, όπως και ο ηγέτης του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, μιλώντας σε τηλεοπτική συνέντευξη.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι η τουρκική αντιπολίτευση δεν έχει ανακοινώσει μέχρι στιγμής τον κοινό της υποψήφιο που αντιμετωπίσει στις κάλπες τον Ερντογάν.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top