Γερμανία: «Έρχονται μπλακ άουτ - Μαζέψτε νερό, κονσέρβες, κεριά»

Συναγερμός από τη γερμανική Πολιτική Προστασία

Γερμανία: Έρχονται Μπλακ Άουτ, Μαζέψτε Νερό Και Κονσέρβες

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις για τον χειμώνα που έρχεται στη Γερμανία. Η Πολιτική Προστασία κάνει λόγο για πιθανά μπλακ άουτ, λόγω της ενεργειακής κρίσης και καλεί τους πολίτες να αποθηκεύσουν είδη πρώτης ανάγκης, όπως νερό, κονσέρβες και κεριά.

Tips εξοικονόμησης ενέργειας - Πώς θα μειώσετε τους λογαρισμούς ρεύματος

«Μαζέψτε νερό, κονσέρβες και κεριά, έρχονται μπλακ άουτ», ανέφερε μεταξύ άλλων ο επικεφαλής της Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας Ραλφ Τίσλερ στη, Welt και έκανε λόγο για εκτεταμένες διακοπές ρεύματος από τις αρχές του νέου έτους.

Μάλιστα, ζήτησε από όσους μπορούν να... ζεστάνουν τις γεννήτριες, ώστε να μην διακοπεί το τηλεφωνικό δίκτυο, ενώ πρόσθεσε ότι εκτός από προμήθειες χρειάζεται ένα ραδιόφωνο που λειτουργεί με μπαταρία και κεριά, όπως και  τα πιο σημαντικά προσωπικά έγγραφα διαθέσιμα για περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Στο δικό μου σπίτι έχω ήδη αποθηκεύσει νερό, όπως και πολλά κιβώτια με κονσέρβες, αρκετά για 10 ημέρες. 

«Πρέπει να υποθέσουμε ότι θα υπάρξουν διακοπές ρεύματος τον χειμώνα, όχι μόνο λόγω έλλειψης ενέργειας, αλλά και λόγω στοχευμένης, προσωρινής διακοπής λειτουργίας των δικτύων από τους διαχειριστές, με στόχο την προστασία τους και την αποφυγή ενός γενικού μπλακ άουτ», πρόσθεσε ο Τίσλερ.

Επεσήμανε, ακόμα, ότι ο κίνδυνος αυτός αυξάνεται από τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο, οπότε υποθέτουν ότι από τότε και μετά θα υπάρξουν διακοπές στην παροχή ρεύματος κατά τόπους για ορισμένο χρονικό διάστημα.

«Αναμένουμε βραχυπρόθεσμες, λεγόμενες διακοπές ρεύματος και όχι μακροχρόνιες, μεγάλης κλίμακας διακοπές ρεύματος. Αλλά η καλή προετοιμασία είναι επίσης σημαντική γι' αυτό», τόνισε.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top