Ρεκόρ Γκίνες από 17χρονο πιλότο: Έκανε μόνος του τον γύρο του κόσμου!

Ο Mack Rutherford είναι ο νεότερος πιλότος που πετυχαίνει αυτό το εγχείρημα

Ένας 17χρονος Βελγοβρετανός κατακτά μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως ο νεότερος πιλότος που γύρισε όλο τον κόσμο.

Φιλιππίνες: Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τον τροπικό κυκλώνα Μα-ον

Ο Mack Rutherford, είναι ο 17χρονος Βελγοβρετανός που κατέκτησε μια θέση στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως ο νεότερος πιλότος που γύρισε όλο τον κόσμο

Το επίτευγμα αυτό πραγματοποίησε έπειτα από μήνες πτήσεων, που ξεκίνησαν στις 23 Μαρτίου από τη Βουλγαρία. Ο Mack Rutherford, ο οποίος με το μονοθέσιο αεροπλάνο του διέσχισε 52 χώρες και στις πέντε ηπείρους, χρειάστηκε πέντε μήνες και μία ημέρα για να ολοκληρώσει την προσπάθειά του. Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε η... αδελφή του, η Zara, που κατόρθωσε το ίδιο επίτευγμα στα 19 της.

Χθες, Τετάρτη 23/8, ο 17χρονος προσγειώθηκε, ολοκληρώνοντας τις πτήσεις του, σε αεροδρόμιο της Σόφιας, εκεί όπου έχει έδρα ο βασικός του χορηγός. Περιγράφοντας τις πιο δύσκολες στιγμές που πέρασε, ο Mack Rutherford ανέφερε τις αμμοθύελες στο Σουδάν, την ακραία ζέστη στο Ντουμπάι, τα κλειστά αεροδρόμια στην Ινδία, τους μουσώνες και διάφορα τεχνικά προβλήματα που αντιμετώπισε.

Το προηγούμενο ρεκόρ το είχε η... αδελφή του, η Zara, που κατόρθωσε το ίδιο επίτευγμα στα 19 της / Φωτογραφία: AP

Η πιο δυνατή εμπειρία, πάντως, ήταν ο ύπνος που έκανε σε ένα ερημικό νησί του Ειρηνικού, όπου προσγειώθηκε έπειτα από 11 ώρες πτήσης κατά τη διαδρομή από την Ιαπωνία στην Αλάσκα. Το συγκεκριμένο νησί εγκαταλείφθηκε πλήρως πριν από 10 χρόνια, ωστόσο ο νεαρός εκμεταλλεύθηκε τον αεροδιάδρομό του...

Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον - Δύο νεκροί και τρεις τραυματίες

Κάποια στιγμή διαπίστωσε ότι τα τρόφιμα που είχε μαζί του εμποτίστηκαν από τα καύσιμα και ικανοποίησε την πείνα του τρώγοντας σοκολάτες, όπως είπαν οι γονείς και η αδελφή του, που παραβρέθηκαν στην υποδοχή. 

Όπως δήλωσε ο πατέρας του, βετεράνος πιλότος, κατά την τελετή υποδοχής στο αεροδρόμιο της Βουλγαρίας, το νόημα αυτού του άθλου είναι να περάσει το μήνυμα ότι τα παιδιά πρέπει να ακολουθούν τα όνειρά τους και οι γονείς να τα στηρίζουν.

Όπως δήλωσε ο πατέρας του 17χρονου πιλότου: «Το νόημα αυτού του άθλου είναι να περάσει το μήνυμα ότι τα παιδιά πρέπει να ακολουθούν τα όνειρά τους και οι γονείς να τα στηρίζουν»  / Φωτογραφία: AP

«Αυτού του είδους το ταξίδι απαιτεί τεράστιο αυτοέλεγχο, σε όλα τα επίπεδα, πρέπει να μπορείς να ελέγχεις τα συναισθήματα, το άγχος σου», εξήγησε η μητέρα του, Μπεατρίς ντε Σμετ, που αρχικά δυσκολευόταν να δεχτεί ότι ο γιος της θα έφευγε για τον γύρο του κόσμου μόνος του.

«Με το ταξίδι αυτό θέλω να δείξω στους νέους ότι μπορούν να κάνουν τη διαφορά, δεν χρειάζεται να είσαι πάνω από 18 για να κάνεις κάτι ξεχωριστό -απλώς, να ακολουθείς τα όνειρά σου και κάποια στιγμή θα γίνουν πραγματικότητα», δήλωσε ο ίδιος ο πρωταγωνιστής. Ο πόλεμος στην Ουκρανία ήταν άλλος ένας πονοκέφαλος για τον νεαρό, που αναγκάστηκε να αλλάξει τα αρχικά σχέδια, την προετοιμασία και τη διαδρομή που θα ακολουθούσε.

Ουίνστον Τσόρτσιλ: Ιστορικό πορτρέτο του κλάπηκε από ξενοδοχείο του Καναδά

Αντί να πετάξει πάνω από τη Ρωσία, παρεξέκλινε της πορείας του και πέρασε νότια, από το Πακιστάν, την Ινδία, τη Νότια Κορέα και την Ιαπωνία. Το δυσκολότερο μέρος του ταξιδιού του ήταν ο διάπλους του Ειρηνικού Ωκεανού, μέχρι τις ΗΠΑ, όπως παραδέχτηκε ο ίδιος. Χρειάστηκε δέκα ώρες.

Το αεροπλάνο ήταν αυτό που χρησιμοποίησε και η αδελφή του, ένα «Shark», που διακρίνεται για την ταχύτητά του στην κατηγορία των υπερ-ελαφρών αεροσκαφών (η ταχύτητά του φτάνει τα 300 χιλιόμετρα την ώρα).

Δείτε τη διαδρομή που ακολούθησε ο 17χρονος:

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top