«Κράσαρε» η Google: Προβλήματα σύνδεσης για χιλιάδες χρήστες

«Έπεσαν» και Gmail, Google maps and Google images

Βίντεο του Reuters για τα προβλήματα στη μηχανή αναζήτησης της Google που αντιμετώπισαν χιλιάδες χρήστες παγκοσμίως

Η δημοφιλής μηχανή αναζήτησης της Google εμφάνισε προβλήματα διεθνώς το βράδυ της Δευτέρας και νωρίς την Τρίτη, καθώς αρκετοί δήλωσαν αδυναμία χρήσης της, σύμφωνα με την online πλατφόρμα Downdetector που καταγράφει διαδικτυακές βλάβες.

Οι χρήστες ανέφεραν επίσης προβλήματα με άλλες υπηρεσίες της Google, όπως τα Gmail, Google maps and Google images, που εξαρτώνται από την μηχανή αναζήτησης για τη λειτουργία τους.

Η εταιρεία παρακολούθησης των δικτύων ThousandEyes Inc ανέφερε, σύμφωνα με τη βρετανική «Guardian», ότι τα προβλήματα της Google είχαν επηρεάσει τουλάχιστον 1.338 servers παγκοσμίως σε περισσότερες από 40 χώρες, μεταξύ άλλων σε ΗΠΑ, Αυστραλία, Ν.Αφρική, Κένυα, Ισραήλ, Ευρώπη, Κίνα, Ιαπωνία κ.α.

Χάκερς «χτύπησαν» την Google - Συναγερμός για δισεκατομμύρια χρήστες

Χρήστες που προσπαθούσαν να χρησιμοποιήσουν τη μηχανή αναζήτησης, έπαιρναν το μήνυμα σφάλματος 502 ή 500 και καλούνταν να προσπαθήσουν ξανά αργότερα. Ορισμένοι κατέφυγαν στο Twitter για να εκφράσουν τη δυσαρέσκεια τους ή σε εναλλακτικές μηχανές αναζήτησης όπως η Bing.

Η Google δεν σχολίασε την αιτία των τεχνικών προβλημάτων της. Αν και η εταιρεία δε δίνει στοιχεία για την «κίνηση» στη μηχανή αναζήτησής της, θεωρείται ότι είναι η συχνότερα χρησιμοποιούμενη ιστοσελίδα στον κόσμο, με πάνω από 80 δισεκατομμύρια επισκέψεις ετησίως.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top