Κίνα: Αποκλεισμένοι 80.000 τουρίστες στο νησί Χαϊνάν λόγω κορωνοϊού

Ακυρώθηκαν όλες οι πτήσεις

Κίνα: Αποκλεισμένοι 80.000 τουρίστες λόγω κορωνοϊού

Περίπου 80.000 τουρίστες έχουν εγκλωβιστεί στο δημοφιλές θέρετρο Sanya στο τροπικό νησί Χαϊνάν της Κίνας όταν οι αρχές ακύρωσαν όλες τις πτήσεις και τις σιδηροδρομικές μεταφορές μετά τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού.

Σήμερα, 483 κρούσματα κορωνοϊού αναφέρθηκαν στο θέρετρο Sanya, που έχει περισσότερους από ένα εκατομμύριο κατοίκους, στο νησί Χαϊνάν, που φέρει το παρατσούκλι «Κινεζική Χαβάη».

Όλες οι πτήσεις από τη Sanya ακυρώθηκαν το Σαββατοκύριακο και οι πωλήσεις εισιτηρίων τρένου ανεστάλησαν.

Κίνα: Συνεχίζει τα στρατιωτικά γυμνάσια γύρω από την Ταϊβάν

Οι τουρίστες που επιθυμούν να φύγουν πρέπει να έχουν πέντε αρνητικά τεστ PCR τις τελευταίες επτά ημέρες, δήλωσαν οι υγειονομικές αρχές.

Τα ξενοδοχεία στην πόλη πρέπει να προσφέρουν στους πελάτες τους έκπτωση 50% έως ότου αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί, δήλωσε ένας εκπρόσωπος των αρχών κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων το Σάββατο.

Στη Sanya, δημόσιοι χώροι ψυχαγωγίας όπως σπα, καραόκε μπαρ και μπαρ έχουν κλείσει από την περασμένη εβδομάδα, αλλά βασικές υπηρεσίες όπως σούπερ μάρκετ και φαρμακεία παραμένουν ανοιχτά.

Αιματοκύλισμα στην Κίνα: Επίθεση σε νηπιαγωγείο με τρεις νεκρούς

Η Κίνα είναι η μόνη μεγάλη οικονομία που συνεχίζει να εφαρμόζει μια στρατηγική μηδενικής διασποράς Covid, επιβάλλοντας lockdown και μεγάλου χρονικού διαστήματος καραντίνες.

Τα σύνορα της χώρας παραμένουν σε μεγάλο βαθμό κλειστά από τις αρχές του 2020, απαγορεύοντας την είσοδο ξένων επισκεπτών.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top