Ανησυχία για νέα τρομοκρατικά χτυπήματα μετά την εξόντωση του Αλ Ζαουάχρι

Στο στόχαστρο των τρομοκρατών ίσως βρεθούν και πολίτες προειδοποιούν οι ΗΠΑ

H δολοφονία του αρχιτρομοκράτη της αλ Κάιντα, Αλ Ζα-ου-άχρι, από αμερικανικό drone έχει προκαλέσει ανησυχία στην Ουάσινγκτον. Υπάρχουν φόβοι για νέο μπαράζ επιθέσεων εναντίον στόχων των Ηνωμένων Πολιτειών.

Αϊμάν αλ-Ζαουάχρι: Ποιος ήταν ο αρχηγός της Αλ Κάιντα

Το αμερικανικό υπουργείο εξωτερικών προειδοποιεί ότι στο στόχαστρο των τρομοκρατών ίσως βρεθούν πολίτες και  συμφέροντα των Ηνωμένων Πολιτειών σε πολλές περιοχές του κόσμου. Κάνει μάλιστα λόγο για πιθανές επιθέσεις αυτοκτονίας, απαγωγές, αεροπειρατείες και βομβιστικές ενέργειες.

Ο αλ Ζαουάχρι σκοτώθηκε στο μπαλκόνι του στον τρίτο όροφο από δυο βόμβες ninja που εκτοξεύθηκαν από  αμερικανικό drone. Η επιχείρηση εξόντωσής του σχεδιαζόταν επί μήνες στην Ουάσιγκτον.

Μάλιστα σε μια σύσκεψη στην αίθουσα επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου στις αρχές Ιουλίου από όπου και αυτή η φωτογραφία παρουσιάστηκε στον  Πρόεδρο Μπάιντεν ένα ομοίωμα του κτιρίου.

Εξοντώθηκε ο αρχηγός της Αλ Κάιντα: Οι ΗΠΑ έριξαν πύραυλο στο μπαλκόνι του

Όσο για τον διάδοχο του στην αλ κάιντα ειδικοί εκτιμούν ότι θα είναι ο επίσης αιγύπτιος Σαϊφ αλ Αντελ που μένει στο Ιράν και βρίσκεται στη λίστα του FBI με τους πιο καταζητούμενους τρομοκράτες του κόσμου. 

Δείτε εδώ ολόκληρο το Κεντρικό Δελτίο Ειδήσεων του Star

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top