«Περικυκλωμένοι» 1.000 Ρώσοι στρατιώτες στην περιοχή της Χερσώνας

Ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει αντεπίθεση στην περιοχή

Συμφωνία για την επανάληψη εξαγωγών σιτηρών από την Ουκρανία υπέγραψαν Ουκρανία και Ρωσία

Περίπου 1.000 ρώσοι στρατιώτες έχουν περικυκλωθεί από ουκρανικές δυνάμεις στην περιοχή της Χερσώνας, στη νότια Ουκρανία, σύμφωνα με σύμβουλο του ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο Ολεξίι Αρεστόβιτς δήλωσε ότι ύστερα από την ανεπιτυχή προσπάθεια των ρώσων στρατιωτών να σπάσουν την Πέμπτη τον ουκρανικό κλοιό, οι εισβολείς βρέθηκαν περικυκλωμένοι κοντά στην κοινότητα Βισοκοπίλια.

Συμφωνία Ρωσίας – Ουκρανίας για τα σιτηρά στην Κωνσταντινούπολη

Το τελευταίο διάστημα, ο ουκρανικός στρατός έχει εξαπολύσει αντεπίθεση στην περιοχή της Χερσώνας, το μεγαλύτερο τμήμα της οποίας βρίσκεται υπό τον έλεγχο της Μόσχας μετά τη ρωσική εισβολή που ξεκίνησε στις 24 Φεβρουαρίου.

Ουκρανικά σιτηρά: Τι προβλέπει η συμφωνία για την εξαγωγή τους

Στη Χερσώνα έχουν πραγματοποιηθεί επανειλημμένως αντιρωσικές διαδηλώσεις τους προηγούμενους μήνες, ακόμη και επιθέσεις εναντίον αξιωματούχων της διοίκησης που διόρισε η Μόσχα.

Οι ΗΠΑ υπόσχονται περισσότερη στρατιωτική βοήθεια στο Κίεβο

Περισσότερη στρατιωτική υποστήριξη για την Ουκρανία, υποσχέθηκαν οι ΗΠΑ, περιλαμβανομένων drones, και κάνουν προκαταρκτική εργασία για το αν θα στείλουν μαχητικά αεροσκάφη, καθώς οι μάχες μαίνονται στο ανατολικό τμήμα της χώρας, πέντε μήνες μετά την εισβολή της Ρωσίας.

Ουκρανία: Καρατόμησε κι άλλους «προδότες» ο Ζελένσκι

Εξάλλου, η Μόσχα και το Κίεβο υπέγραψαν χθες, Παρασκευή, μια συμφωνία ορόσημο για την αποδέσμευση των εξαγωγών σιτηρών από τα λιμάνια της Μαύρης Θάλασσας.

Ωστόσο, εκπρόσωποι αρνήθηκαν να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι και απέφυγαν να κάνουν χειραψίες κατά την τελετή που πραγματοποιήθηκε στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top