Μπόρις Τζόνσον: Συνάντηση «έκπληξη» με τον Ζελένσκι στο Κίεβο

Η Μεγάλη Βρετανία υπόσχεται όπλα αξίας 100 εκατ. λιρών στην Ουκρανία

Φωτογραφίες από τη συνάντηση Ζελένσκι - Τζόνσον στο Κίεβο/ Βίντεο: Reuters

 Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον ταξίδεψε σήμερα στο Κίεβο για να συζητήσει την παροχή περαιτέρω οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία σε μια συνάντηση – «έκπληξη» με τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι. 

Ντερ Λάιεν από την Μπούτσα: Οι υπεύθυνοι της σφαγής θα λογοδοτήσουν 

Ο Τζόνσον συναντήθηκε με τον Ζελένσκι «σε μια ένδειξη αλληλεγγύης με τον ουκρανικό λαό», δήλωσε εκπρόσωπος της Ντάουνινγκ Στριτ.

«Θα συζητήσουν τη μακροπρόθεσμη υποστήριξη του Ηνωμένου Βασιλείου στην Ουκρανία και ο πρωθυπουργός θα παρουσιάσει ένα νέο πακέτο οικονομικής και στρατιωτικής βοήθειας». 

Ο Μπόρις Τζόνσον αποτελεί τον πρώτο αρχηγό κράτους των G7 που συναντά τον Ζελένσκι από κοντά μετά την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου. Χθες, ο Βρετανός πρωθυπουργός είπε στον Γερμανό καγκελάριο πως η χώρα του θα στείλει επιπλέον στρατιωτική βοήθεια στην Ουκρανία, αξίας 100 εκατ. λιρών. 

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, ανάρτησε στο Facebook ανακοίνωση για τη συνάντησή του με τον Μπόρις Τζόνσον.

Στην ανάρτησή του, ο Ουκρανός πρόεδρος έγραψε: «Ο Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον είναι ένας από τους πιο ηθικούς αντιπάλους της ρωσικής εισβολής, πρωτοπόρος στην πίεση μέσω των κυρώσεων στη Ρωσία και στην αμυντική υποστήριξη της Ουκρανίας. Καλώς ήρθες στο Κίεβο φίλε μου!». 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top