Ιταλία: Καταργείται η μάσκα στους ανοιχτούς χώρους - Ανοίγουν τα κλαμπ

Αίρονται τα μέτρα για τον κορωνοϊό - Σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα

Η Ιταλία πραγματοποίησε σήμερα ένα βήμα προς μια σταδιακή επιστροφή στην ομαλότητα στη μάχη εναντίον του κορωνοϊού, με τον τερματισμό της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας σε εξωτερικούς χώρους και την επαναλειτουργία των ντισκοτέκ.

Κορωνοϊός: 3 στους 4 πρώην ασθενείς έχουν συμπτώματα έναν χρόνο μετά

Από σήμερα σε όλη την ιταλική επικράτεια η μάσκα δεν είναι πλέον υποχρεωτική στους υπαίθριους χώρους, όμως πρέπει πάντα να έχει κανείς μία πρόχειρη για να μπορεί να την φοράει σε περιπτώσεις συναθροίσεων ακόμη και σε εξωτερικούς χώρους, διευκρίνισε το υπουργείο Υγείας.

«Φρένο» του ΠΟΥ στην άρση μέτρων: Έρχονται και άλλες επικίνδυνες παραλλαγές

«Είναι κάτι καλό, αν είναι καλό για τον τουρισμό και συνεχίσουμε να προσέχουμε. Πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με την εγγύτητα, με την επαφή, μπορεί να είναι λίγο πρόωρο. Εγώ συμβουλεύω, ακόμη κι αν δεν είμαστε πλέον υποχρεωμένοι να την φοράμε, να την έχουμε πάντα στην τσέπη για την περίπτωση που θα πλησιάσουμε άλλα πρόσωπα», δήλωσε στο AFPTV ένας ισπανός τουρίστας σε δρόμο της Ρώμης, ο Χοσέ Ινάσιο Σαντιάγο.

Η χρήση μάσκας στους κλειστούς χώρους παραμένει υποχρεωτική προς το παρόν και τουλάχιστον μέχρι τις 31 Μαρτίου.

Απαγορεύτηκαν τα «κονβόι της ελευθερίας» στο Παρίσι - Υψηλά πρόστιμα

Οι ντισκοτέκ μπορούν επίσης να επαναλειτουργήσουν από σήμερα, αλλά με ορισμένους περιορισμούς: για να μπει κάποιος σ' αυτές θα πρέπει να έχει στην κατοχή του υγειονομικό πάσο, πράγμα που σημαίνει πως δεν αρκεί ένα αρνητικό τεστ, ενώ η χωρητικότητα περιορίζεται στο 75% της κανονικής για τα υπαίθρια νυκτερινά κέντρα και στο 50% γι' αυτά που λειτουργούν σε εσωτερικούς χώρους.

Η εμβολιαστική εκστρατεία στην Ιταλία επέτρεψε να εμβολιαστεί με τουλάχιστον μία δόση πάνω από το 91% του πληθυσμού άνω των 12 ετών και πάνω από το 35% των παιδιών ηλικίας 5 ως 11 ετών, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία. 

Κορωνοϊός: Οι παχύσαρκοι που νόσησαν έχουν καλύτερα αντισώματα

Η Ιταλία είχε περισσότερους από 150.000 νεκρούς από την αρχή της πανδημίας, πριν από δύο χρόνια.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top