Η Χρονιά της Μαύρης Τίγρης - Η Κινεζική Πρωτοχρονιά μέσα από φωτογραφίες

Νέο Σεληνιακό Έτος από την 1η Φεβρουαρίου για τους Ασιάτες

Πώς γιορτάστηκε η Κινέζικη Πρωτοχρονιά παγκοσμίως

Το νέο Σεληνιακό Έτος ή αλλιώς την Κινεζική Πρωτοχρονιά γιορτάζεται σήμερα, 1η Φεβρουαρίου, και σηματοδοτεί τη νέα χρονιά που έρχεται, δηλαδή, το Έτος της Τίγρης ή το έτος 4720 από τη βασιλεία του Κίτρινου Αυτοκράτορα (3η χιλιετία π.Χ.).

Νέο Σεληνιακό Έτος: Με δράκους και λιοντάρια γιόρτασαν τη Χρονιά του Χοίρου

Κάθε Κινεζική Πρωτοχρονιά είναι και η χρονιά ενός ξεχωριστού ζώου. Φέτος είναι η χρονιά της Μαύρης Τίγρης του Νερού. Πραγματοποιούνται παρελάσεις στην Κίνα, το Περού, την Ταϊβάν και όπου υπάρχουν κοινότητες Κινέζων.

Η Κινεζική Πρωτοχρονιά, είναι μια κινητή εορτή που αφορά το νέο φεγγάρι της νέας ημέρας του νέου έτους με βάση το Κινεζικό ημερολόγιο και μπορεί να λάβει χώρα από τις 21 Ιανουαρίου έως και τις 20 Φεβρουαρίου. 

Οι Κινέζοι κατα τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς βρίσκουν την ευκαιρία να καθαρίσουν σε βάθος και να ανανεώσουν το σπίτι τους, να στολίσουν το σπίτι με φανάρια και να ανταλλάξουν χρήματα σε κόκκινους φακέλους, ώστε να διώξουν τα κακά πνεύματα και την κακοτυχία (φωτογραφία AP)

Πρόκειται για μια χαρούμενη και λαμπερή γιορτή, στην οποία κυριρχεί το κόκκινο χρώμα και βασίζεται σε πολλούς μύθους. Σκοπός της είναι η τίμηση των πρωγόνων αλλα και θεοτήτων. Κάθε μέρος της Κίνας γιορτάζει αυτή τη γιορτή με διαφορεικό τρόπο και υπάρχουν πολλές παραλλαγές του τρόπου με τον οποίο αντιμετωπίζεται ως θεσμός. Είναι η γιορτή του χρόνου που οι Κινέζοι θα διώξουν την κακή αύρα απο το σπίτι τους για να έρθει τύχη.

Lunar Eclipse

lunar eclipse india

Ο μύθος του Νian 

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά βασίζεται σε έναν μύθο απο τον οποίο ξεκίνησε η γιορτή. Σε αυτό τον μύθο, ένα μυθικό τέρας με το όνομα Nian σκότωνε και καταβρόχθιζε χωρικούς και παιδιά. Ενώ οι χωρικοί αποφάσισαν τρομοκρατημένοι να εγκαταλείψουν το χωριό, ένας χωρικός αποφάσισε να αντιμετωπίσει το τέρας, βάζοντας παντού κόκκινο χαρτί και καίγοντας κροτίδες.

Έρχεται η χρονιά του Σκύλου – Σε λίγες μέρες η Κινεζική Πρωτοχρονιά

Κινέζικη Πρωτοχρονιά 2022

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά, είναι μια κινητή εορτή που αφορά το νέο φεγγάρι της νέας ημέρας του νέου έτους με βάση το Κινέζικο ημερολόγιο και μπορεί να λάβει χώρα από τις 21 Ιανουαρίου έως και τις 20 Φεβρουαρίου (φωτογραφία AP)

Οι χωρικοί διαπίστωσαν μετά απο αυτό οτι το τέρας εξαφανίστηκε και οτι φοβόταν το κόκκινο χρώμα. Έτσι, κάθε χρόνο οι Κινέζοι κατα τη διάρκεια της Πρωτοχρονιάς βρίσκουν την ευκαιρία να καθαρίσουν σε βάθος και να ανανεώσουν το σπίτι τους, να συναντηθούν με τους συγγενείς τους, να στολίσουν το σπίτι με φανάρια και να ανταλλάξουν χρήματα σε κόκκινους φακέλους, ωστε να διώξουν τα κακά πνεύματα και την κακοτυχία.

Κινέζικη Πρωτοχρονιά Φεβρουάριος 2022

Η Κινέζικη Πρωτοχρονιά είναι μια χαρούμενη και λαμπερή γιορτή, στην οποία κυριρχεί το κόκκινο χρώμα και βασίζεται σε πολλούς μύθου  (φωτογραφία AP)

 

Διώχνοντας την κακή αύρα για να έρθει τύχη - Γιορτάζοντας την Κινεζική Πρωτοχρονιά στην Ινδονησία (φωτογραφία AP)

Γιορτάζοντας την Κινεζική Πρωτοχρονιά στο Χονκ Κονγκ (φωτογραφία AP)
Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top