Στην Ιαπωνία έφτασε το τσουνάμι – Εκκενώθηκαν παράκτιες περιοχές 

«Κόκκινη προειδοποίηση» σε κατοίκους για να φύγουν

Οι αρχές κάλεσαν εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες στην Ιαπωνία να απομακρυνθούν από τις εστίες τους σήμερα καθώς κύματα ύψους άνω του 1 μέτρου έπληξαν παράκτιες περιοχές, σύμφωνα με το κρατικό δίκτυο NHK. Προηγήθηκε η έκρηξη υποθαλάσσιου ηφαιστείου στην Τόνγκα που είχε ως αποτέλεσμα να εκδοθούν προειδοποιήσεις για τσουνάμι

Τσουνάμι: Κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας της Ιαπωνίας Τσουνάμι: Κλιμάκια της Πολιτικής Προστασίας της Ιαπωνίας (photo AP)

Κύματα τσουνάμι μισού μέτρου στην Αμερικανική Σαμόα

 

Η οδηγία για εκκένωση αφορούσε περίπου 230.000 ανθρώπους σε οκτώ περιφέρειες λόγω του κινδύνου για τσουνάμι, σύμφωνα με το NHK. Η προειδοποίηση περιελάμβανε περιοχές που είχαν πληγεί από το φονικό τσουνάμι της Ιαπωνίας το 2011. 


Δέκα σκάφη ανατράπηκαν στην επαρχία Κότσι στη νήσο Σικόκου της νότιας Ιαπωνίας, σύμφωνα με το NHK, ενώ η Japan Airlines ακύρωσε 27 πτήσεις σε αεροδρόμια σε όλη τη χώρα. 

Η «κόκκινη» προειδοποίηση για τσουνάμι --η δεύτερη υψηλότερη στην κλίμακα που ισχύει στην Ιαπωνία-- για την επαρχία Ιουάτε της βόρειας Ιαπωνίας ήρθη αργά το πρωί τοπική ώρα, σύμφωνα με το NHK, ενώ η «κίτρινη» προειδοποίηση που είχε εκδοθεί για τις ανατολικές ακτές της Ιαπωνίας ήρθη στις 14:00 (τοπική ώρα, 07.00 ώρα Ελλάδας).

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top