Άλεκ Μπάλντουιν: Δε γνώριζε ότι το όπλο ήταν γεμάτο με αληθινές σφαίρες

Είχαν προηγηθεί δύο περιστατικά με εκρήξεις όπλων

Ένα λάθος του βοηθού σκηνοθέτη φαίνεται πως είναι η αιτία του ακούσιο θανάσιμου τραυματισμού της Halyna Hutchins από τον Άλεκ Μπάλντουιν κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust» στο Νέο Μεξικό.

 

 

Σύμφωνα με την πρώτη αναφορά των τοπικών αρχών, που έχει διαβιβαστεί στην εισαγγελία της Σάντα Φε, ένας βοηθός σκηνοθέτη πήρε ένα περίστροφο από όσα ήταν διαθέσιμα από τον υπεύθυνο οπλισμού της ταινίας. Στη συνέχεια φώναξε στον Άλεκ Μπάλντουιν «cold gun», αλλά δεν είχε ελέγξει προηγουμένως αν το όπλο ήταν γεμάτο ή όχι και με τι είδους σφαίρες. 

πυροβολισμοί στα γυρίσματα ταινίας του Μπάλντουιν

Σε λάθος του βοηθού σκηνοθέτη οφείλεται μάλλον το τραγικό δυστύχημα στα γυρίσματα της ταινίας του Άλεκ Μπάλντουιν

Ο ηθοποιός, στο πλαίσιο των γυρισμάτων, πυροβόλησε σημαδεύοντας την κάμερα για να είναι η σκηνή αληθοφανής και ρεαλιστική, χωρίς να έχει προφανώς την παραμικρή υποψία ότι θα έριχνε με αληθινά πυρά. 

Έτσι έπεσε νεκρή η διευθύντρια φωτογραφίας και τραυματίστηκε και ο σκηνοθέτης της ταινίας. 

 

Η Halyna Hutchins που τραυματίστηκε θανάσιμα από τον Άλεκ Μπάλντουιν

Ο Μπάλντουιν, ακούγοντας από τον βοηθό σκηνοθέτη τη φράση «cold gun» νόμισε ότι μπορούσε να τραβήξει ελεύθερα τη σκανδάλη σε ένα… άσφαιρο περίστροφο. Όμως, σύμφωνα με το έγγραφο, ο υπεύθυνος οπλισμού της ταινία είχε τοποθετήσει τρία περίστροφα σε ένα μικρό συρόμενο πάγκο, πιθανόν χωρίς να επισημάνει με κάποιο τρόπο, ενδεχομένως και χωρίς να το γνωρίζει κι ο ίδιος, ότι τουλάχιστον ένα από αυτά ήταν γεμάτο με πραγματικές σφαίρες. 

Μπάλντουιν

Ο ηθοποιός είναι συντετριμμένος και συνεργάζεται πλήρως με τις αρχές

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η επίμαχη σκηνή γυριζόταν σε εσωτερικό χώρο, μέσα σε ένα από τα ξύλινα κτίρια του σκηνικού. Ο βοηθός σκηνοθέτη πήρε προφανώς στην τύχη ένα από τα τρία περίστροφα, το έδωσε στον ηθοποιό κι εκείνος σκότωσε τη Hutchins. 

γυρίσματα ταινίας Μπάλντουιν

Τα γυρίσματα όταν συνέβη το τραγικό δυστύχημα πραγματοποιούταν σε εσωτερικό χώρο, σε ένα από τα ξύλινα σπιτάκια του σκηνικού

Το όπλο, μαζί με άλλα αντικείμενα και το «ματωμένο» πουκάμισο που φορούσε ο Μπάλντουιν κατασχέθηκαν για περαιτέρω ανάλυση. Ο ίδιος συνεργάζεται με τις αρχές, ενώ μάρτυρες τον είδαν έξω από το γραφείο του σερίφη συντετριμμένο, να μιλάει στο τηλέφωνο κλαίγοντας. 

«Δεν υπάρχουν λόγια να αποτυπώσουν το σοκ και τη θλίψη μου σχετικά με το τραγικό δυστύχημα, το οποίο αφαίρεσε τη ζωή από την Halyna Hutchins, μια σύζυγο, μητέρα και μια συνάδελφο, την οποίαν θαυμάζαμε όλοι μας. Συνεργάζομαι πλήρως με την αστυνομία για τη διερεύνηση του συμβάντος, ώστε να διαλευκάνουμε πώς έγινε αυτή η τραγωδία και είμαι σε επαφή με τον σύζυγό της, προσφέροντας την υποστήριξή μου στον ίδιον και την οικογένειά του», έγραψε στο Twitter.

Ο Μπάλντουιν

Ο Μπάλντουιν κατέθεσε στις αρχές κι αφέθηκε ελεύθερος χωρίς να του απαγγελθούν κατηγορίες

Μετά από την κατάθεσή του, δεν κρατήθηκε και αφέθηκε ελεύθερος να μετακινηθεί χωρίς κανέναν περιορισμό. Εκπρόσωπος του σερίφη της Σάντα Φε ενημέρωσε τα ΜΜΕ ότι η υπόθεση παραμένει ανοιχτή και υπό διερεύνηση.

Άλεκ Μπάλντουιν: Είχαν εκφραστεί φόβοι για την ασφάλεια των γυρισμάτων

Η εταιρεία παραγωγής της ταινίας «Rust» ανακοίνωσε την επ’ αόριστον αναβολή των γυρισμάτων και τη διενέργεια ενδελεχούς έρευνας για το τραγικό συμβάν. Σημείωσε μάλιστα ότι θα γίνει αναθεώρηση των συνθηκών ασφαλείας για τα γυρίσματα με όπλα. 

Κι αυτό γιατί, σύμφωνα με πληροφορίες υπήρχαν ανησυχίες για την ασφάλεια των γυρισμάτων στο σετ της συγκεκριμένης ταινίας και διαμαρτυρίες από εργαζόμενους για τις συνθήκες εργασίας.

γυρίσματα ταινίας

Είχαν εκφραστεί ανησυχίες για την ασφάλεια των γυρισμάτων και τις συνθήκες εργασίας

Σύμφωνα με την Daily Mail αρκετοί εργαζόμενοι είχαν διαμαρτυρηθεί για τις πολλές ώρες γυρισμάτων και τις κακές συνθήκες που επικρατούσαν. 

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν και οι Los Angeles Times, είχαν παραπονεθεί για το γεγονός ότι διανυκτέρευαν στο Αλμπουκέρκι, μία ώρα απόσταση από το σημείο, όπου γίνονταν τα γυρίσματα και αυτό γιατί η εταιρεία παραγωγής δε θα πλήρωνε τα ξενοδοχεία τους. 

Μετά τις διαμαρτυρίες τους μάλιστα αντικαταστάθηκαν από ντόπιους, οι οποίοι δεν ήταν άρτια εκπαιδευμένοι για τη δουλειά και πιθανόν δεν ήταν επιμελείς και στον έλεγχο των όπλων που παρέδωσαν στον Μπάλνουιν. 

σκηνικό ταινίας Μπάλντουιν

Πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε αντικατασταθεί όλο το προσωπικό από ντόπιους εργάτες

Πηγές της εφημερίδα Deadline αποκάλυψαν επίσης πως πριν από το τραγικό συμβάν είχαν συμβεί δύο ακόμα περιστατικά με κατά λάθος εκπυρσοκροτήσεις όπλων

Υπάρχει μαρτυρία ότι ένα από τα όπλα εξερράγη, ενώ κάποιος το κρατούσε.

Άλεκ Μπάλντουιν

Υπάρχουν μαρτυρίες ότι είχαν γίνει άλλες δύο εκπυρσοκροτήσεις όπλων κατά λάθος

Οι κανόνες της Ένωσης Κινηματογράφου ορίζουν ότι δεν πρέπει ποτέ να χρησιμοποιούνται κανονικές σφαίρες σε ένα σετ ταινιών, όμως εικάζεται ότι οι εργαζόμενοι που αντικατέστησαν το αρχικό συνεργείο δεν ήταν μέλη του συνδικάτου.
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top