Ποια ήταν η Halyna Hutchins που σκότωσε κατά λάθος o Άλεκ Μπάλντουιν

Πυροβολήθηκε κατά λάθος στα γυρίσματα της ταινίας Rust

Εικόνες από τον χώρο των γυρισμάτων της ταινίας, όπου σημειώθηκε το σοκαριστικό δυστύχημα - AP

Σοκαρισμένο είναι το Hollywood από το τραγικό δυστύχημα που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της ταινίας «Rust». O Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε κατά λάθος με όπλο, που υποτίθεται είχε άσφαιρα, τη διευθύντρια φωτογραφίας της ταινίας, Halyna Hutchins ενώ τραυματίστηκε σοβαρά και ο σκηνοθέτης της ταινίας, Joel Souza. 

Ο Άλεκ Μπάλντουιν πυροβόλησε και σκότωσε κατά λάθος μια γυναίκα

Η 42χρονη διακομίστηκε βαριά τραυματισμένη σε νοσοκομείο, όπου υπέκυψε στα τραύματά της. 

 

 

Ποια ήταν η 42χρονη Halyna Hutchins

Η Hutchins καταγόταν από την Ουκρανία. Είχε σπουδάσει δημοσιογραφία στο Κίεβο και σκηνοθεσία στο Λος Άντζελες. Σύμφωνα με το περιοδικό American Cinematographer ήταν ένα ανερχόμενο αστέρι στον κινηματογράφο. 

Γεννήθηκε το 1979 και μεγάλωσε σε στρατιωτική βάση της πρώην ΕΣΣΔ στον Αρκτικό Κύκλο. 

 

 

Στην αρχή της καριέρας της είχε ασχοληθεί με την ερευνητική δημοσιογραφία, συμμετέχοντας σε βρετανικές παραγωγές ντοκιμαντέρ στην Ανατολική Ευρώπη. 

Όταν μετακόμισε στο Λος Άντζελες εργάστηκε σε διάφορα project ως βοηθός παραγωγής και camera woman ενώ παράλληλα γύριζε ταινίες μικρού μήκους. 

 

 

Έγινε δεκτή στο Ωδείο του Αμερικανικού Ινστιτούτου Κινηματογράφου το 2013 μετά από σύσταση του βραβευμένου με Emmy κινηματογραφιστή Ρόμπερτ Πράιμς και αποφοίτησε δύο χρόνια αργότερα. 

Η διατριβή της με τίτλο «Hidden», σε συνεργασία με τον συμμαθητής της Farzad Ostovarzadeh, προβλήθηκε στο ευρωπαϊκό φεστιβάλ κινηματογράφου Camerimage. 

 

 

Το 2018, η Hutchins ήταν μία από τις οχτώ γυναίκες κινηματογραφίστριες που επιλέχθηκαν για την τελετή έναρξης των 21ου Century Fox DP Lab. Έναν χρόνο αργότερα χαρακτηρίστηκε ως ένα από τα ανερχόμενα αστέρια του περιοδικού American Cinematographer. 

Συμμετείχε ως διευθύντρια φωτογραφίας στη ταινία «Archenemy» που κυκλοφόρησε το 2020 με πρωταγωνιστή τον Joe Manganiello. Στο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου Sitges μάλιστα η ταινία ήταν υποψήφια για την καλύτερη ταινία. 

 

 

«Είμαι στενοχωρημένος για την απώλεια της Αλίνα. Και τόσο εξοργισμένος που κάτι τέτοιο συνέβη στα γυρίσματα. Ήταν μεγάλο ταλέντο, αφοσιωμένη στην τέχνη και τον κινηματογράφο» έγραψε στο Twitter ο Mortimer.

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top