Βαρώσια: «Άκυρη η δήλωση Μπορέλ» λέει το τουρκικό ΥΠΕΞ

«Έγινε αποκλειστικά για χάρη της αλληλεγγύης στην Ε.Ε»

Το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Star για την ανακοίνωση Ερντογάν σχετικά με το μερικό άνοιγμα της Αμμόχωστου

Την απόφαση του Τούρκου προέδρου για το μερικό άνοιγμα της Αμμόχωστου καταδίκασε χθες ο ύπατος εκπρόσωπος της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, με γραπτή του ανακοίνωσή του, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη μονομερή απόφαση για αλλαγή του καθεστώτος των Βαρωσίων». Το τουρκικό ΥΠΕΞ απάντησε σήμερα, τονίζοντας ότι η δήλωση Μπορέλ είναι ανύπαρκτη για την Τουρκία και πως έχει να κάνει καθαρά με την αλληλεγγύη στην ΕΕ. 

Μπορέλ: Απαράδεκτη μονομερής απόφαση για αλλαγή του καθεστώτος στα Βαρώσια

Ολόκληρη η ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ

«Η δήλωση του Αντιπροέδρου και Ύπατου Εκπροσώπου της Επιτροπής της ΕΕ, Ζοζέπ Μπορέλ, μετά την επίσκεψη του Τούρκου Προέδρου είναι μια νέα απόδειξη του πόσο αποκομμένη είναι η Ε.Ε. από την αλήθεια, σχετικά με την Κύπρο.

Αυτή η δήλωση, η οποία είναι άκυρη για εμάς, έγινε αποκλειστικά για χάρη της αλληλεγγύης της Ε.Ε. και δεν είναι τίποτα παραπάνω από εκπροσώπηση και υποστήριξη της Κύπρου και της Ελλάδας, οι οποίες χρησιμοποιούν κακόβουλα το δικαίωμα του βέτο εντός της ΕΕ. Με αυτή τη στάση της ΕΕ, η ΕΕ δεν μπορεί να διαδραματίσει θετικό ρόλο στην επίλυση του Κυπριακού.

Υποστηρίζουμε πλήρως τις αποφάσεις που έλαβαν οι αρχές της «τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου» για τα Βαρώσια. Αυτές οι αποφάσεις αποσκοπούν στην προστασία των δικαιωμάτων των κατόχων περιουσιών στα Βαρώσια.

Όπως δήλωσε και ο Πρόεδρος Ερντογάν αυτές οι αποφάσεις δε θα προκαλέσουν νέα προβλήματα, αλλά θα εξαλείψουν τα παλαιότερα.

Με αυτή την ευκαιρία καλούμε την Ε.Ε να αντιληφθεί την πραγματικότητα στο νησί και να τερματίσει την πολιτική της, που αγνοεί τους Τουρκοκύπριους και τα κατοχυρωμένα δικαιώματά τους».

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top