Ιταλία: 18χρονη Πακιστανή δολοφονήθηκε γιατί δεν ήθελε να παντρευτεί

Την στραγγάλισε ο θείος της

Η 18χρονη κοπέλα

«Παγωμένη» είναι η κοινή γνώμη στην Ιταλία από τη στυγερή δολοφονία της 18χρονης Σαμάν Αμπάς από συγγενείς της, επειδή δεν ήθελε να παντρευτεί με «καταναγκαστικό γάμο» έναν ξάδελφό της στο Πακιστάν. 

Βίντεο της ιταλικής τηλεόρασης που δείχνει τον θείο και τα ξαδέλφια της Σαμάν να κατευθύνονται πίσω από το σπίτι τους για να θάψουν την κοπέλα

Η άτυχη κοπέλα είχε μεταναστεύσει με την οικογένειά της στην Ιταλία το 2016. Πήγαινε σχολείο και οι επιδόσεις της ήταν εντυπωσιακές. Στο τέλος του περασμένου Απρίλη όμως το νήμα της ζωής της κόπηκε με βίαιο τρόπο, γιατί αρνήθηκε να υπακούσει στους άγραφους νόμους της πατρίδας της.

Οι Ιταλοί εισαγγελείς θεωρούν βέβαιο πως το κορίτσι δολοφονήθηκε γιατί δεν ήθελε να παντρευτεί. Τη βεβαιότητά τους τη βασίζουν σε βίντεο από κάμερες ασφαλείας που τραβήχτηκε στις 29 Απριλίου και δείχνει τον θείο της Σαμάν να κρατά ένα φτυάρι και να κατευθύνεται πίσω από την αγροικία, όπου ζούσε όλη η οικογένεια. 

Στο βίντεο φαίνεται να τον ακολουθούν δύο ξαδέλφια της κοπέλας, που μαζί με τον πατέρα τους έσκαψαν τον λάκκο της και την έθαψαν εκεί. 

Ο 16χρονος αδελφός της Σαμάν, φέρεται να κατέθεσε πως ο θείος τους τη στραγγάλισε έπειτα από εντολή των γονιών τους. Στις αρχές Μαΐου όλη η οικογένεια εγκατέλειψε την Ιταλία κι επέστρεψε στο Πακιστάν. 

Σύμφωνα με ιταλικά μέσα, η Σαμάν είχε φύγει πολλές φορές από το σπίτι της κι είχε βρει καταφύγιο σε ειδική κοινότητα για θύματα οικογενειακής βίας. Όμως επέστρεψε στο πατρικό της για να πάρει την ταυτότητά της και να μπορέσει να δώσει εξετάσεις για άδεια οδήγησης. 

«Τη δολοφόνησαν χωρίς δισταγμό, ήταν η μόνη δυνατή λύση», φέρεται να είπε η μητέρα της Σαμάν, καθώς το κορίτσι είχε γνωρίσει έναν συνομήλικό της Πακιστανό που ζούσε στην Ιταλία κι ονειρευόταν να «χτίσει» τη ζωή της χωρίς προσυμφωνημένο γάμο, όπως όλα τα κορίτσια της ηλικίας της. 
 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top