Σεϋχέλλες: «Έκρηξη» κρουσμάτων στην πιο εμβολιασμένη χώρα του κόσμου

Ποιο εμβόλιο έλαβαν - Ανησυχεί ο ΠΟΥ

Σεϋχέλλες

Ανησυχία προκαλεί η «έκρηξη» κρουσμάτων κορωνοϊού στις Σεϋχέλλες, τη χώρα που έχει εμβολιάσει το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού της.

Αυτό που προβληματίζει τους ειδικούς είναι ότι πιθανώς η εμβολιαστική εκστρατεία να μη λειτούργησε αποτελεσματικά σε ορισμένες περιοχές. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) υποστήριξε ότι η κατάσταση στη χώρα πρέπει να εξεταστεί ώστε να διαπιστωθεί γιατί απέτυχαν οι εμβολιασμοί και τόνισε ότι θα είναι σε επικοινωνία με τις τοπικές Αρχές.

Πολίτης εμβολιάζεται κατά της Covid-19 στις Σεϋχέλλες / AP Images

Ενδεικτικό της κρίσιμης κατάστασης που βρίσκεται η χώρα είναι ότι την περασμένη εβδομάδα τα κρούσματα υπερδιπλασιάστηκαν.

Η χώρα ξεκίνησε γρήγορα τους εμβολιασμούς των 100.000 κατοίκων της ώστε να είναι έτοιμη να υποδεχτεί τους τουρίστες. Πάνω από το 50% των πολιτών έλαβαν το κινεζικό εμβόλιο «Sinopharm» και οι υπόλοιποι το «Covishield» που καταστευάζεται με άδεια της AstraZeneca στην Ινδία.

Αρχικά οι εμβολιασμοί φάνηκε να στέφθηκαν με επιτυχία καθώς μέχρι τις 8 Μαΐου, η χώρα δενκατέγραψε νεκρούς σύμφωνα με τον υπουργό Εξωτερικών Υποθέσεων και Τουρισμού.

Ωστόσο μετά την εφιαλτική περασμένη εβδομάδα, οι Αρχές αποφάσισαν ένα νέο lockdown, κλείνοντας σχολεία, απαγορεύοντας συναθροίσεις και αθλητικές εκδηλώσεις.

Υπενθυμίζεται ότι στις Σεϋχέλλες, είχε εντοπιστεί η νοτιοαφρικανική μετάλλαξη του κορωνοϊού (B.1.351) τον Φεβρουάριο, στην οποία το εμβόλιο της AstraZeneca είναι λιγότερο αποτελεσματικό. 

Διαβάστε όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο.
Follow us:

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Back to Top